Mindenmás

„Amelyik település a gyerekeknek épít, az a jövőnek épít” – új bölcsit adtak át Szeged közelében

Új bölcsődét vehetnek majd birtokba a kicsik Sándorfalván, amely 350 millió forint összegű TOP forrásból valósult meg és átadása a napokban történt meg. Az ünnepségen dr. Juhász Tünde kormánymegbízott is beszédet mondott és Gémes László a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke is gratulált.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, további 36 gyermeknek biztosít bölcsődei férőhelyet, 11 főnek nyújt munkahelyet az új létesítmény, ami azt jelenti, egy csoportra két kisgyermeknevelő és egy dajka vigyáz, további két fő pedig szakács munkakört lát el. Színes épület, játékos padlóburkolat és modern játékok várják a gyerkőcöket – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat közösségi oldalán.

Az ünnepségen beszédet mondott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, aki arra tért ki, mennyire meghatározó egy település életében az, hogyan bánik a fiatalokkal. „Sándorfalva e tekintetben letette a névjegyét. Mostantól nagyobb kapacitással tudják segíteni a kisgyerekes családokat a munkába való visszatérésben” – jelentette ki.

Gémes László a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke gratulált az új létesítményhez és Sándorfalva dinamikus fejlődéséhez: „Amelyik település a gyerekeknek épít, az a jövőnek épít” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb