Mindenmás

Embercsempészek és migránsok akadtak fenn ismét a rostán Szeged mellett

Nemzetközi migránstalálkozó volt Szegedtől nem messze, amikor is kubaiak, szírek, algériaiak koszovóiak és marokkóiak szerettek volna az éjszaka folyamán átsurranni a magyar határon, embercsempészeik segítségével. A szegedi járőrök cseh kollégákkal, polgárőrökkel és kutyákkal felszerelkezve persze megakadályozták a manővert.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel és a polgárőrökkel együttműködve 2021. november 13-án 2 óra 50 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport egy-egy tagja kubai és szír, ketten algériai, hárman-hárman koszóvói és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

RUZSA KÜLTERÜLETÉN A KUTYÁK IS BESEGÍTETTEK

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Kutyás Alosztályának járőrei 2021. november 13-án 1 óra 35 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy román honosságú Mercedes-Vito típusú személygépjárművet. A járműben a román állampolgárságú sofőr és szintén román állampolgárságú utasa mellett a raktérben 10 magát török állampolgárnak valló személy is tartózkodott.

Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt és utasát az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb