KözéletSmart Szeged

700 millió forintból épített új üzemet a szegedi Florin Zrt. – ezzel 86 munkahelyet őriznek meg és még 17-et hoznak létre

Uniós támogatással több mint 700 millió forintból épített új üzemet és bővítette termelőkapacitását a szegedi Florin Zrt. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint a Florin Zrt. több mint ötszázféle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. Ma már a belföldi mellett az exportpiacon is sikerrel értékesíti termékeit.

A BERUHÁZÁS SEGÍTSÉGÉVEL 200 SZÁZALÉKKAL BŐVÍTETTE A VÁLLALAT KAPACITÁSÁT

A 322 millió forint uniós támogatással létrejött beruházás során egy fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó üzem épült fel, és a cég termelőkapacitásának növelése érdekében új berendezéseket vásárolt. Az elmúlt időszak megnövekedett mennyiségi és minőségi igényeinek teljesítése érdekében a társaság – a pályázati forrás segítségével – 200 százalékkal bővítette  kapacitását. Ezzel biztosítja a saját és a bérgyártott termékek előállítását is.

A FEJLESZTÉS HOZZÁSEGÍTI A CÉGET 86 MUNKAHELY MEGŐRZÉSÉHEZ ÉS 17 ÚJ MUNKAHELY MEGTEREMTÉSÉHEZ

A vissza nem térítendő támogatás segítségével megépített új csarnok, az üzembe állított új berendezések, gyártósorok és a funkcionális terek optimális elrendezése nagymértékben növelte a termelési hatékonyságot és javította a Florin fajlagos eredményét. A vállalkozás célja volt a fejlesztéssel a saját termékei piaci pozíciójának erősítése, ezért a pályázat részeként márka- és arculatépítési, valamint marketing tanácsadást is igénybe vett. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 86 munkahelyet tud megőrizni, a bővítés emellett 17 új munkahely létrehozását eredményezte.

TAVALY KÖZEL 2 MILLIÁRD FORINTOS TÁMOGATÁST NYERT A FLORIN

Tavaly a FLORIN Zrt. sikerrel pályázott a Pénzügyminisztérium kezelésében meghirdetett Egészségipari Támogatási Program pályázatára, melynek keretében a csaknem 2,5 milliárd forintos beruházásukhoz közel 2 milliárd forint támogatást sikerült elnyerniük.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb