Közélet

Berobban a szuperbank, vele együtt pedig Szegeden is megszűnik a Budapest Bank

2022 tavaszán MKB Bank Nyrt. néven egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank, a Takarék Csoport pedig majd csak 2023-ban csatlakozik a jogi fúzióhoz – írja a Portfolio, a Magyar Bankholding legutóbbi bejelntése nyomán. Eldőlt: a három bank egyesülésének a folyamata két nagy lépésben történik meg. A végleges márkanév és arculat kialakítása elkezdődött, várhatóan 2023 elején vezetik be őket.

A bejelentés lényege a közlemény szerint:

  • a Magyar Bankholding tervei szerint 2022. március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank, ezzel megteremtve a bankcsoport egységes működésének alapját. A fuzionált bankok átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven folytatják működésüket.
  • A Takarék Csoport 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz, addig a Magyar Bankholding a három bank folyamatos működési harmonizációját irányítja.
  • Ezzel párhuzamosan a Bankholding teljessé vált menedzsmentje veszi át a tagbankok felsővezetésének felelősségi köreit, így a Magyar Bankholding csoport működése, irányítása egységes, ezáltal egyszerűbb és hatékonyabb lesz.
  • A szuperbank két lépcsőben történő létrehozásáról szóló terv megvalósításához a bankcsoport tulajdonosainak jóváhagyása is szükséges, amelyre 2021. december 15-én kerül sor.
  • A március 31-ével létrejövő egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni. Az egységes pénzintézet végleges márkanevét és arculatát a tervek szerint 2023 elején vezetik be – ezek kidolgozása professzionális márkaalkotási folyamat keretében elindult.
  • A cél egy olyan, az ügyfelek számára vonzó márka felépítése, amely átformálja a pénzintézetekről kialakult hagyományos képet, egységesít, és a jövőbe mutat – fogalmaznak.

A CÉL: MAGYARORSZÁG LEGMODERNEBB BANKJÁNAK FELÉPÍTÉSE

„Az elmúlt hónapok intenzív tervezési munkájának eredményeképpen megszületett a hármas bankfúzió menetrendje. Meggyőződésünk, hogy stratégiai terveink megvalósításával sikeresen teljesíthető a három bank egyesítése és transzformációja, amely nemzetközi szinten is egyedülálló szakmai feladatnak számít. Célunk Magyarország legmodernebb bankjának felépítése, amelynek alapértéke a stabilitás és megbízhatóság, amely ugyanakkor digitális megoldásaival radikálisan megváltoztatja a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélélményt” – nyilatkozta Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

A SZOLGÁLTATÁS EZUTÁN IS ELÉRHETŐ MARAD

A Budapest Bank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai az ügyfelek számára a korábban megszokott felületeken és módon továbbra is elérhetőek maradnak. A 2022. március végi fúziót követően az ügyfelek továbbra is a honos bankfiókokban intézhetik a banki ügyeket. November 15-től a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói a tagbankokban átveszik a szakmai és a munkajogi irányítást. Az év végéig megvalósuló egységes szervezeti irányítási struktúra a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban – ideértve a Takarékbank Zrt.-t és a Takarék Jelzálogbank Nyrt.-t is – egyértelmű vállalatirányítási rendszert hoz létre, ami elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását és egyszerűbbé teszi a társaságok irányítását – közölték.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Consulting Company
'Fel a tetejéhez' gomb