Mindenmás

Ment a meló a Mátyás téren: hamarosan üzemelnek a trafiboxok Szegeden

A hónap elején telepítették ki a a Mátyás térre és a Gábor Áron utcába a trafiboxokat Szegeden. Akkor még üresen kongtak a szürke kis dobozok, viszont ma már nagy volt a meló a Mátyás téri trafiboxnál, ami valószínűleg egyet jelent azzal, hogy hamarosan startra készek, így jó drága portréfotók készülhetnek majd, amennyiben túllépjük a sebességkorlátozást.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Amikor kikerültek a trafiboxok, akkor rákérdeztünk a rendőrségnél, hogy ezek mikor lesznek “élesek”? Nos, a válaszlevelükből a pontos időpontra nem derült fény, viszont azt megtudtuk, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása céljából helyezték ki őket. Ennyit írtak:

“A rendőrség folyamatosan vizsgálja, hogy milyen megoldásokkal tudná bővíteni a műszeres ellenőrzések területét, továbbá kiterjeszteni a rendelkezésre álló eszközök működtetésének időtartamát. A VÉDA közúti intelligens kamerahálózat szerves részét képező változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrzési pontok (a továbbiakban: vhKKEP) alkalmasak automatikus működésre is, így ezeket az eszközöket az utak mentén, fixen elhelyezett dobozban (a továbbiakban: Trafibox) elhelyezve, kezelői felügyelet nélkül is lehet alkalmazni. A rendőrség egy pilot részeként 10 darab Trafiboxot telepített az ország különböző pontjain. A telepítési helyszíneket a rendőrség az önkormányzatokkal együttműködve jelölte ki a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása céljából.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb