Szegedi Arcok

“Valódi párbeszédet a járványkezelésről!” – közös nyilatkozatot írt alá száz közismert értelmiségi, köztük a szegedi Letoha Tamás és Czutor Zoltán is

„Nem tagadjuk, járvány van. De hogy mennyire súlyos, és milyen intézkedéseket követel, nem csak hogy vita tárgya lehet – az lenne a kívánatos, ha folyamatos társadalmi közbeszéd tárgya lenne. Senki sem az igazság egyedüli birtokosa” – olvasható abban a deklarációban, melyet többek között a szegedi kutatóorvos, Letoha Tamás és Czutor Zoltán dalszerző-előadó, biológia-kémia szakos tanár is aláírt.

A “Valódi párbeszédet a járványkezelésről!” című nyilatkozatot eddig száz közismert értelmiségi személy írta alá, ezt pedig szerdán tettek közzé a Facebookon. Az aláírók – többek közt kutatóorvosok, orvosok, biológusok, pszichológusok, jogászok, szociológusok, művészek, újságírók – azt hangsúlyozzák, hogy itt az ideje új mederbe terelni a járványkezelésről szóló párbeszédet. 

LETOHA TAMÁS ÉS CZUTOR ZOLTÁN IS AZ ALÁÍRÓK KÖZÖTT

Mint írják, a deklarációt mások mellett Thuróczy Szabolcs színész, Lovasi András zenész, Letoha Tamás kutatóorvos, Feldmár András pszichoterapeuta, Szinetár Dóra színész, Réz András filmesztéta, Urbán László közgazdász, Szűcs Krisztián zenész, Nagy Zsolt színész, Schiffer András jogász, Szandtner Anna színész és Németh Juci énekes is aláírták azért, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy lehet és kell is vitatkozni a járványkezelésről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb