Sport

Ezt is behúztuk: nemzetközi úszóverseny lesz Szegeden, jön a Modern Városok Kupája

A szegedi Tiszavirág Sportuszoda szombaton és vasárnap újabb nagyszabású úszóversenynek ad otthont. A Haász SZUE hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a Modern Városok Kupáját. Hétvégén 350 versenyző 1500 alkalommal rajtol, a 30 nevezett klub listájában egy-egy szerb és szlovák is található, a megmérettetés tehát nemzetközi lesz.

Az idén átadott létesítményben ez az első olyan úszóviadal, amelyet a nemzetközi szövetség (FINA) is akkreditál, így a jövő évi világversenyek szintidői is teljesíthetők. Szeged kiemelt sportrendezvényként tekint a versenyre, a megyei jogú város önkormányzata is támogatja az eseményt.

EZITÁN AZ ÚJ SPORTUSZODÁBAN TÉNYLEG MINDEN MEGSZERVEZHETŐ LESZ

“A Modern Városok Kupája a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezése volt, hiszen az elmúlt időszakban több városban is új uszoda épült, így a körverseny helyszínei adottak, a kaposvári rövidpályás ob után Szeged a második állomás” – nyilatkozta a Haász SZUE elnöke, Nagy Attila, aki hozzátette: “mindig próbáljuk magasabbra tenni a lécet, két országos bajnokság megrendezése után a FINA-akkreditációt is sikerrel vehetjük, és ezután a Tiszavirág Sportuszodában már tényleg bármilyen úszóverseny megrendezhető lesz. Az előkészületek alkalmából ma délután a dél-alföldi régió vezetőedzője, Nagy Zoltán és a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is látogatást tesz a Tiszavirág Sportuszodában” – árulta el a szakember.

MINDEN KOROSZTÁLY STARTOL A VERSENYEN

A 2014-es születésű gyerekektől a felnőttekig minden korosztályt képviselnek a Modern Városok Kupája induló. A Haász SZUE összes versenyzője indul, köztük a szeptemberben felvételt nyert úszók is, számukra ez lesz a bemutatkozó esemény. “Ha a járványhelyzet nem szól közbe, még több külföldi csapat nevezett volna, de így is erős mezőny lesz. Zökkenőmentes szervezésre számítunk, hiszen a Sport és Fürdők Kft.-vel közösen már komoly rutinunk alakult ki, a szoros együttműködés ezúttal is eredményes lehet. A korosztályok elkülönítve indulnak, minimalizáljuk a medencetérben egyszerre tartózkodók számát, figyelünk a távolságtartásra és a járványügyi előírásokra” – hangsúlyozta Nagy Attila klubelnök. A Modern Városok Kupája szegedi versenyének belépéshez védettségi igazolvány is szükséges, a maszk használata pedig kötelező.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb