Közélet

Rusvai Miklós: “korlátozások biztosan lesznek, zárás nem”

Súlyos a helyzet, a számok nem adnak okot a vidámságra – mondta Rusvai Miklós virológus a Life TV-ben. Ugyanolyan rossz a helyzet, mint tavaly, amely most a 60%-os átoltottság ellenére kedvezőtlen hír. A dolgot magyarázza, hogy a delta variáns jobban terjed, mint a korábbiak, és nincsenek szigorú intézkedések, amik korlátoznák a vírust. A közismert egészségügyi szakértő azt nyilatkozta, hogy a helyzet további romlásával szinte biztos, hogy lesznek kormányzati korlátozások, de a korábbi hullámoknál átélt, a gazdaságot blokkoló zárásra nem kell számítanunk.

A MAGYAROK KÉTHARMADA NEM SZERETNE SZIGORÚBB KORLÁTOZÁSOKAT

“Nem követünk el mindent, hogy a járvány lassabban terjedjen” – mondta Rusvai Miklós. Jelenleg a gazdasági érdekek vannak előtérbe helyezve, az első két hullám alatt rengetegen lettek munkanélküliek, sok cég megszűnt – tette hozzá. Rusvai szerint a lakosság kétharmada nem szeretne szigorúbb korlátozásokat. Amíg az egészségügyi érvek amellett szólnak, hogy legyen korlátozás, a lakosságpszichológia és a gazdasági érdek ellene szól.

Most sokkal lazábban a szabályok, mint korábban, ugyanis Rusvai szerint nincs igény arra, hogy szigorúbbak legyenek.

Úgy véli, hogy a korlátozások érkezni fognak, ahogy romlik a helyzet, megkövetelik majd a maszkhasználatot, a védettségi igazolást, de olyan komoly zárások nem lesznek, mint az előző hullámokban.

DÉLUTÁN 3-KOR UGRIK A NYUSZI A BOKORBÓL

Hogy konkrétan milyen intézkedésekkel rukkol elő a kormány, hamarosan megtudjuk. Rendhagyó időpontban, délután 3-kor érkezik a Kormányinfó, amelyről live stream-mel és élő szöveges tudósítással is jövünk majd:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb