Mindenmás

Társasházak napja: idén online érkezik a segítség a katasztrófavédelem szakembereitől

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációs napokat a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24. és 26. között. A fórum célja, hogy a társasházak képviselői és lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjanak a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházakat érintő hatósági ellenőrzések tapasztalatairól – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Mint írják, a járványhelyzet miatt ebben az évben az érdeklődők az interneten és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban például, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

TELEFONON ÉS E-MAILBEN IS LEHET ÉRDEKLŐDNI

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két katasztrófavédelmi kirendeltsége e-mailben és telefonon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. Bővebb infót és elérhetőségeket itt találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb