Sport

Bojkottálják a focimeccseket a szegedi ultrák

“Pirotechnikai eszközöket használtak a Vasas elleni meccsen, most pénzbüntetést kapott a szegedi sportszervezet” – írtuk meg november elején, az MLSZ szankcióira tegnap megérkezett a szegedi ultrák reakciója is. Mint szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben írják, bojkottba kezdenek, kiállva a szerintük jogtalanul kitiltott szurkolótársaik mellett.

56-OS MEGEMLÉKEZÉS, VASAS-MECCS, PIROTECHNIKA ÉS EGY JÓKORA MLSZ-BÜNTI A VÉGÉRE

Október 24-én a labdarúgó NB II 13. fordulójának esti programjában a játéknap előtt éllovas Vasas gól nélküli döntetlent játszott Szegeden. A mérkőzésen a szegedi szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség pénzbírságot szabott ki a Szeged-Csanád Grosics Akadémiára, továbbá eltiltottak hét szurkolót.

BOJKOTTBA KEZDENEK A SZEGEDI ULTRÁK

“A Szeged-Vasas mérkőzésen az ’56-os megemlékezés része volt pirotechnikai eszközök használata, melyek elműködtetése után a mérkőzés a szokásos módon, mindennemű rendzavarás nélkül véget ért, helyszíni intézkedés nem történt” – kezdi a visszaemlékezést a Szeged Ultras, mint írják, hetekkel később a rendőrség a felvételek alapján 7 embert azonosított, őket egy évre minden MLSZ rendezvénytől eltiltottak, pénzbírságot kaptak. A szurkolói klub a szerkesztőségünknek küldött levelében “koncepciós” jellegről és arról ír, hogy bosszúhadjárat folyik ellenük, mely megtiltja a zászlók, drapériák kihelyezését.

“A szervezett szegedi szurkolócsoportok, akik önköltségen készítik koreográfiáikat, és kísérik el a csapatot az ország másik felébe is, a szolidaritás jegyében határozatlan időre bojkottálják a mérkőzések látogatását, remélve hogy az ügy nyilvánosság felé tárása a példátlan, aránytalan büntetések mérséklését vonhatja maga után.”

A szegedi ultrák arról írnak, hogy bíróságra viszik az ügyet, addig is, szolidaritást vállalva a kitiltott drukkerekkel, ők sem látogatják a hazai meccseket (idegenben viszont elkísérik a csapatot).

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb