Mindenmás

Cudar lesz a szerda reggel: befigyel a -5 fok és a köd Szegedre

A koránkelőknek húzós lehet a reggel, ugyanis szerda hajnalban befigyel a kemény fagy: mindössze -5 fok lesz Szegeden. A reggeli cudar hideg, a pára- és ködfoltok feloszlását követően viszont túlnyomóan napos időre készülhetünk, maximum csak a gyenge légmozgás zavarhatja meg a napunkat Szegeden. Délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a párás, ködös reggelt követően napközben megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A hajnali órákban -1, majd napközben 10 fokra számíthatunk Szegeden.

HÉTVÉGI (HÓ)HELYZET ESÉLY

Az OMSZ szerint lényegesebb változást az időjárásunkban péntek körül várhatunk. Mint írják, már jó ideje látható, hogy gyökeresen átlakul az európai időjárási helyzet. Az is biztosnak tűnik, hogy térségünk egy ütköző vagy keveredési zónában lesz majd. Több mediterrán ciklon is átvonulhat felettünk, ez magában foglalja, hogy a szokásosnál is nagyobb a bizonytalanság a csapadékmennyiségben és a halmazállapotban is. A pénteki légörvény esetén főként az észkanyugati, nyugati határvidéken és a Dunántúli-középhegység magasabb részein van esély halmazállapot váltásra (havas esőre, hóra), másodsorban pedig az Északi-középhegység csúcsain. Vasárnap a hideg légtömeg már délkelet felé mozudul el, ekkor a Dunántúl északnyugati felén tovább növekszik a hó, havas eső esélye, de a megmaradás a síkvidéki részeken (kb. 250-300 m alatt) kevésbé valószínű, tehát olybá tűnik, várnunk kell még egy kicsit a szegedi havazásra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb