Mindenmás

Parkolási káosz a rakparton: a sárga helyett a zöld zónáért fizetsz, ha applikációval váltasz jegyet

2020. augusztus 3. óta fizetős a parolás a Huszár Mátyás rakparton Szegeden. Ezen a napon 400, addig ingyenes parkolóhely szűnt meg a városban, viszont még egy év távlatában is akadnak gondok a zónákkal és fizetéssel. Ma a Szegeden láttalak Facebook oldalán osztotta meg az egyik csoporttag, hogy akik applikáción keresztül vennének jegyet, azok alapdíjként 220 forint helyett 480 forintot fizetnek a rakparton.

A probléma forrása talán abban rejlik, hogy bár a Huszár Mátyás rakpart a kihelyezett táblák és a Szepark térképe szerint is a sárga zónába tartozik, addig az irányítószám (6720) szerint már a zöld zónában helyezkedik el. Kipróbáltuk és az applikációk használatakor az irányítószám szerint tudjuk csak kiválasztani a parkolás helyszínét, így azoknál a rakpart is automatikusan a 480 forintos zónába kerül. Érdemes tehát SMS-sel parkolójegyet váltanunk, hiszen 260 forinttal olcsóbban megússzuk.

A probléma egyébként nem a Szeparknál, vagyis az SZKT-nál keresendő, hanem a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél. Mind a kettő vállalatot egyébként megkerestük e-mailben. A SZKT-t arról kérdeztük, hogy tudnak-e a problémáról, míg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t arról, hogy tervezik-e az applikációkat javítani. Amint megérkeznek a válaszok, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb