Mindenmás

VV Aureliot ma jogerősen két év három hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla

Ma folytatódott a Szegedi Ítélőtáblán VV Aurelio ügye. A realitycelebet 2019 novemberében bűnösnek találta a bíróság emberrablási ügyében, négy évet kapott, de mivel volt előtte egy 14 hónapos felfüggesztett büntetése, összesítve 5 év 2 hónap letöltendő börtön vár rá. A vádlott és ügyvédje fellebbezett, azóta több tárgyalás volt, aminek ma értek a végére: jogerősen két év három hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla.

Jogerősen két év három hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán Aureliot, aki társával 2017-ben elrabolta egy ismerősét, hogy így szerezze vissza ellopott pénzét. A táblabíróság társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 30 éves vádlottat és elrendelte a rá korábban más bűncselekmények miatt kiszabott egy év két hónapos szabadságvesztés végrehajtását is. Aurelio társa egy év három hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve.

A SÉRTETT NEM HARAGSZIK

Szeptemberben állt legutóbb a Szegedi Ítélőtábla elé Aurelio Caversaccio, mindenki ítéletre számított – azonban hamar véget ért a tárgyalás. Akkor derült ki, hogy novemberben egy harmadik szakértő meghallgatásával tovább folytatódik Aurelio büntetőpere – ez a nap jött el ma. A sértett rövid levelét felolvasták, ebben a férfi jelezte, hogy bocsánatot kért tőle a vádlott, nem haragszik. Aurelio ügyvédje megtartotta a védőbeszédet, a tárgyalás szünetében pedig a realityceleb az utcán olvasgatja a saját maga által írt beszédet, amelyet majd az utolsó szó jogán mondott el.

NAGYON SAJNÁLJA AZT, AMIT TETT

Aurelio ezt mondta az utolsó szó jogán: “Nagyon sajnálom, nagyon röstellem azt, amit tettem. Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni. Szeretnek elnézést kérni a viselkedésemért, és amiért az elsőfokú tárgyalásra szerepelni jártam. Nem szándékozom bűncselekményeket elkövetni. Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra.Valóban csapkodtam hátrafelé, amikor a kocsiban voltam, és igen, mondtam, hogy szívem szerint kiszállnék és elásnám.Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni. Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni.”

ENYHÍTETTEK A BÜNTETÉSEN

A bíróság megváltoztatta az első fokon eljáró bíróság döntését, így végül Aurelio büntetését 2 év 3 hónap börtönre enyhítették, valamint 67 ezer forint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezik. Aureliót korábban a drogügyei miatt 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, a bíróság döntésének értelmében ezt is le kell töltenie – írta a Blikk.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb