Mindenmás

Ma sem került pont az „Aurelio-ügy” végére Szegeden: a VV-győztes olyan zokogásban tört ki, hogy meg is kellett kicsit állni

A Szegedi Ítélőtábla a 2021. szeptember 08. napján, az emberrablás bűntette miatt A.O.C. I. rendű vádlott és társával szemben indított büntetőügyben megtartott másodfokú folytatólagos nyilvános tárgyalását ismét elnapolta. Tehát ma sem kerülhetett pont az „Aurelio-ügy” végére, novemberre tűzött ki újabb tárgyalást a Szegedi Ítélőtábla – olvasható a közleményükben.

Mint írják, a mai tárgyaláson – a korábban elrendelt bizonyítás keretében – az ügyben eljárt szakértők személyes meghallgatásával folytatódott a büntetőeljárás, azonban a három idézett szakértő közül csak ketten jelentek meg a Szegedi Ítélőtáblán. Figyelemmel arra, hogy az eljárásban a harmadik szakértő meghallgatása sem mellőzhető, így a Szegedi Ítélőtábla 2021. november 24. napján 09.00 órára tűzte ki a következő folytatólagos nyilvános tárgyalás időpontját, amikor is meghallgatja a távolmaradt szakértőt.

NEM SZERETNE BÖRTÖNBE MENNI

Az Index arról ír, hogy évek óta húzódik már az egykori Való Világ-széria győztesének bírósági ügye. A korábban VV Aurelióként ismert Aurelio Caversacciótól 2017 őszén közel 200 ezer forintot lopott el egy ismerőse, amíg ő ittas állapotban aludt egy bárban. A vád szerint emiatt a férfi barátai segítségét kérve elrabolta az őt meglopó illetőt, hogy visszaszerezzék a pénzt. A történtek miatt a valóságshow-szereplőt 2019-ben négy év börtönbüntetésre ítélték első fokon, ám ekkor ügyvédjével fellebbeztek, az ügy azóta húzódik. Caversacciót korábban már 14 hónapra felfüggesztették kábítószer-birtoklásért, ami miatt súlyosabb ítéletre lehetett számítani. A vádlott korábban azt mondta a bíróságon, hogy „garázdaságot követett el, amiért kaphat akár milliós pénzbírságot, de ne küldjék börtönbe.”

JÚNIUSBAN AZZAL VÉDEKEZTEK, HOGY AURELIO KEVERT SZEMÉLYISÉGZAVARBAN SZENVED

A másodfokú tárgyalást június 9-én tartották a Szegedi Ítélőtáblán. Aurelio idegesen érkezett, a sértett azonban nem jelent meg a tárgyaláson. A vádlott jogi képviselője indítványt tett a bíróságon, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik korábban Aurelio elmeállapotát vizsgálták, a szakértői vélemény szerint ugyanis Aurelio kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és narcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik. A védelem szerint emiatt fennáll a Borderline személyiségzavar lehetősége, ami befolyásolhatta a vádlottat a bűncselekmény elkövetésében.

AURELIO MA IDEGESEN TELEFONÁLGATOTT A HELYSZÍNEN

A bíróság végül helyt adott az ügyvéd indítványának, az ügyben újabb tárgyalást írtak ki, amit a mai napon tartottak a Szegedi Ítélőtáblán. A Blikk tudósítása szerint Aurelio idegesen telefonálgatott a helyszínen, ahol egyébként jelen volt a sértett, a jogi képviselők, valamint a szakértők is. Egy általános orvosszakértő és pszichológus szakértő is megjelent a tárgyaláson, de Aurelio ügyvédje jelezte, hogy pszichiáter szakértő meghallgatása is szükséges lenne, ám az említett orvos nem tudott eljönni a mai tárgyalásra betegség miatt.

ELSÍRTA MAGÁT EGY PONTON

A szakértő Aurelio magánéletéről beszélt: elmondta, hogy a férfi nehezen illeszkedett be annak idején az iskolai közegbe, és a párkapcsolatai is hullámzóak voltak. A vádlott ezen a ponton elsírta magát, a pszichológus próbálta őt megnyugtatni. A szakértő beszélt továbbá arról, hogy Aureliónak korábban voltak öngyilkos gondolatai, egyszer csupán szerettei miatt gondolta meg magát, de vannak feljegyzések arról is, hogy annak idején megsebezte magát a karján. Mindezek mellett felelősnek érzi magát édesapja halála miatt is, akinek betegeskedése idején kábítószerekhez nyúlt, melyekkel le is bukott. A lap szerint Aurelio ekkor ismét zokogni kezdett, így szükség volt egy kis szünetre. A tárgyalás délelőtt 10 óra után fejeződött be. A Blikk azt írja, ezúttal sem születet ítélet, novemberben újabb szakértő bevonásával folytatódik Aurelio büntetőpere.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb