Mindenmás

Megijedt a vadászoktól, fának hajtott és kigyulladt a migránsokat szállító embercsempész autója Szeged mellett

Szép kis cím, igaz? Szóval, tételesen: négy szír migránst csempészett egy férfi hétfő délután, út közben vadászokat látott, megijedt (?) tőlük, rálépett a gázra, fának ütközött, az autó kigyulladt, a kuncsaftok az erdőbe futottak, őt pedig letartóztatták. Még csak csütörtök van, de szerintünk már megvan a hét sztorija.

Mint a Szegedi Járási Ügyészség közleményéből kiderül, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított megbízói 4, magát szír állampolgárságúnak valló személyt juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Öttömös külterületén hétfőn 13 óra körül  – röviddel azt követően, hogy egy szerb honosságú autóval az országba belépett – felvette az illegális határátlépőket. A férfi ezután észrevette, hogy a vadászok meglátták, ezért nagy sebességgel egy rossz minőségű dűlőútra hajtott, majd ott egy fának ütközött. Az ütközés következtében az autó kigyulladt, míg az illegális határátlépők közül hárman az erdőbe futottak, negyedik társukat és a gyanúsítottat pedig a rendőrök állították elő.

Az esetről írt, hétfői cikkünk:

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb