Közélet

Az egyik szegedi óvoda nem várta meg a decembert, mától csakis védettségivel lehet belépni

Két napja kiszivárgott, ma reggel pedig Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hivatalosan is bejelentette, december 1-től csakis védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe. A jelek szerint az egyik szegedi óvoda nem várta ki a jövő heti dátumot, a 2016-os bezárását követően ideiglenesen működő Temesvári körúti oviban mától csakis védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők.

DECEMBER ELSEJÉN LÉP ÉLETBE A HATÁROZAT: CSAKIS VÉDETTSÉGIVEL MEHETSZ BE AZ ÓVODÁBA, ISKOLÁBA

“2021. december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe. E főszabály alól természetesen mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók” – jelentette be csütörtök reggel Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Az intézkedés már a hivatalos bejelentés előtt két nappal, kedden kiszivárgott:

A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális Covid-igazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött. Az előírást a szakképző intézmény alkalmazottaira és diákjaira nem kell alkalmazni.

A tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére – közölte az ITM.

AZ EGYIK SZEGEDI ÓVODA NEM VÁRTA KI A DECEMBERT

“Az óvodába belépni csakis védettségi igazolvánnyal, valamint szájat és orrot elfedő maszkban lehetséges” – írta ki kapujára a Temesvári Körúti Óvoda. A fotók és az információk a Szegedi Szülők Fóruma nevű csoportba kerültek ki, a kommentelők reakciói finoman szólva is meglehetősen vegyesek.

Egy kis érdekesség, a végére. A legendás, generációk tucatját felnevelő, 1930-ban megnyitott (és akkoriban még apácazárdaként is működő) intézményt még 2016-ban zárták be, öt másik óvodával együtt. Az ügy annak idején elég masszív felháborodást keltett, még szülői demonstráció is volt. A Temesvári Körúti Óvoda a nyár közepe óta újra gyerekzsivajtól hangos: a Agyagos Utcai Óvoda felújítása idejére a Temesvári körúti biztosít ideiglenesen helyet a kicsiknek. A rekonstrukció – és vele párhuzamosan a helycserés támadás – az önkormányzat nyári közleménye szerint az év végéig tart.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb