Közélet

Orbán Viktor: nem lesz zárás, meghosszabbítják az Oltási Akcióhetet (frissítve)

“Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet” – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban, a miniszterelnök szerint a járvány egyetlen ellenszere a harmadik oltás, a zárás pedig csak lassítás lenne. Az ország első embere a gyerekek oltásáról is beszélt, mint mondta, kétmillió vakcinát szereztek, és december 20-tól érkeznek a gyerekeknek szántak.

Hamarosan jövünk a részletekkel, addig is, a legfontosabb tételek, a ma reggeli “Jó reggelt, Magyarország” interjúból:

  • egy héttel meghosszabbodik az Oltási Akcióhét,
  • a harmadik oltás a megoldás, a zárás helyett továbbra is ezt tartják a helyes útnak,
  • idén “lehet karácsony”, de ahhoz magas átoltottság kell.

OLTÁSI AKCIÓHÉT, MEGHOSSZABBÍTVA!

A kormányfő számított rá, hogy sikeres lesz az akcióhét, hiszen bár – ahogy fogalmazott – a magyarokat nehéz kiismerni, de egy komoly, felelősségteljes nemzet. “Az adóbevallásnál is több hónap áll rendelkezésre, mégis a legvégén intézzük a dolgokat” – jellemezte a nemzetet a miniszterelnök, szerinte, aki nem volt oltásellenes, az kihasználta a lehetőséget.

Bejelentette: „olyan sikeres az oltási hét, hogy egy héttel meghosszabbítjuk. Akik ezen a héten elmulasztották, azok jövő héten tudják pótolni.” A miniszterelnök elárulta: a legtöbben a harmadik oltást veszik fel.

KIS KARÁCSONY, NAGY KARÁCSONY

Tavaly kis karácsony volt, mert nem volt vakcina. Az idén nagy karácsony lehet, ha a magyarok felveszik az oltást.

NINCS OK A ZÁRÁSRA

Nincs ok a zárásra, folytatta Orbán Viktor. „Minden rosszat szeretnék elkerülni, ha sikerül fékezni, akkor nincs okunk zárni, a zárás csak lassítás, a megoldás az oltás” – fogalmazott, majd azt kérte az embereket, hogy az eddigi vírus elleni intézkedéseket, így a maszkviselést is tartsák be. Megismételte, mindenki vegye fel a harmadik oltást, „aki felvette, annak megmentettük az életét, tegyük azt, ami a helyes, azt, ami jó, ez pedig a harmadik oltás.”

VAKCINA VAN, ORVOSSÁG VAN, LÉLEGEZTETŐGÉP VAN

„Minden az orvosok, ápolók hősiességén múlik, emberfeletti munkát végeznek immár két éve” – mondta a miniszterelnök, majd emlékeztetett, meghozták az intézkedéseket, soha nem látott béremelést hajtottak végre, 70 százalékkal emelték az ápolók bérét.

Orbán Viktor szerint minden adott, hogy az egészségügy ne omoljon össze: a magyarországi egészségügyi kapacitás nagyobb, mint tőlünk nyugatra.

Mint mondta,

  • az “ország velünk” van,
  • az eszközök, lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak,
  • vakcina van,
  • orvosság van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb