Sport

Bevették Szkopje várát a szegedi vitézek, Vardar vs Pick: 27-30

Pontosan egy hete egy szoros, nagyon izgalmas, de végig domináns küzdelemben az észak-macedón HC Vardar 1961 ellen a húzta be az újszegedi Városi Sportcsarnokban vívott utolsó nemzetközi meccsét a Pick Szeged, az akkori 34-31-es győzelem után csütörtök este Szkopjéban jött a visszavágó. Csúcsformában indultak csatába a szegedi vitézek, az EHF Bajnokok Ligájában egy 16-9-es félidő után 30-27-re diadalmaskodtak a Kékek, szétvet bennünket a büszkeség!

HC Vardar 1961-PICK Szeged 27-30 (16-19)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló, Szkopje, Jane Sandanski, 1500 néző. Vezette: Stark, Stefan (románok).
Vardar: Tomovszki – Djukics, K. Nyokas 2, Toto 2, Diallo 1, Kuduz, Gyibirov 5/4. Csere: Gogov (kapus), Sztojlov 1, Gadza 5, O. Nyokas 3, Szavrevszki, Walczak, Taleszki 4, Georgievszki 2, Czuwara 2/1. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 7/4, Tönnesen 3, Bombac 5, Bánhidi 4, Mackovsek, Frimmel 2/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Gaber, Radivojevics, Bodó 5, Garciandía 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Hétméteres: 6/5,  ill. 6/5

Ez történt kereken egy hete, Szegeden:

…és ez, tegnap este:

THIS IS SPARTA: BÁNHIDI BENCE HARCOS LEONIDASZKÉNT LŐTTE BE A 300. BL-GÓLJÁT

A meccset a Sport 1 élőben adta, félelmetes volt a hangulat, a macedón szurkolók majd’ szétszedték a csarnokot. A hazaiak szereztek vezetést, amelyre Dean Bombac válaszolt, a 4. percben pedig Sebastian Frimmel hetese után már vezetett is a Pick, sőt, a 15. percig gólt sem kaptunk. Mikler Roland beton volt, már megint. Bodó Ricsi a félidő végén szőnyegbombázott egyet, 16-9 lett az első 30 perc vége, ide.

Érdekesség: Bánhidi Bence belépett a háromszázas táborba, a harmadik meccsen szerzett találata volt a 300. szegedi BL-gólja.

SUPER MARIO, NINTENDO NÉLKÜL

A másodikban taktikát váltott a Vardar, hét a hat elleni játékkal indította a második játékrészt, ami okozott is némi meglepetést a Picknél, nomeg pár macedón gólt is. A pont tegnap szülinapos (HBD2U) Mario Sostaric sorra talált, a félidő közepén már öttel vezettünk. Super Marion után, öt perccel a vége előtt Bodó Ricsi jött egy iszonyatos bombával, sajnáltuk a hálót, akkorát kapott. A 28-22 után időt kért a házigazda, a végén egy kicsit faragtak a hátrányból, de az ostrom eldőlt, ismét bevettük Szkopjét.

A Pick Szeged szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred együttesét fogadja, december 9-én pedig már a vadonatúj Pick Arénában csap össze a THW Kiel-lel. Ha ott lennél, mutatjuk, mi a dolgod:

Fotó és adatok: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb