Szegedi Arcok

Ablakon át mentettek meg egy idős szegedi asszonyt a tűzoltók

Ablakon keresztül a lakásba mászó, idős szegedi asszonyt megmentő tűzoltók, tűzhelyen felejtett ételből lett vészhelyzet és járókelőket veszélyeztető, kidőlt fa a szegedi Nádas utcában – megérkezett a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggeli összesítője, íme a keddi nap legfontosabb eseményei Szeged környékéről.

LÉTRÁN MÁSZTAK FEL, ABLAKON BÚJTAK BE A SZEGEDI TŰZOLTÓK, HOGY MEGMENTSÉK AZ IDŐS SZEGEDI ASSZONYT

Elesett a lakásában kedden délelőtt egy idős asszony Szegeden, a Hajnóczy utcában, mint a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye írja, a sérülései miatt nem tudott ajtót nyitni a mentőegységeknek. A szegedi tűzoltók létra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. Délután Szentesen lett rosszul egy idős férfi, a város hivatásos tűzoltói nyitották fel a negyedik emeleti lakást, ennek köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását.  

“FEDEZÉKBE, DŐL A FA!” – A SZEGEDI NÁDAS UTCÁBAN TÖRTÉNT MEG A BAJ

Gyökerestől kifordult a földből egy nagy méretű fa kedden Szegeden, a Nádas utcában. A fa törzse a gyalogosokat, valamint egy közeli épületet is veszélyeztetett. Motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést a szegedi egységek, senki sem sérült meg. 

MÉG EGY OK, HOGY NE FELEJTSD A TŰZHELYEN A VACSORÁD

A tűzhelyen felejtett étel égett kedden egy hódmezővásárhelyi családi ház konyhájában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fojtották el a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a ház többi részére. Közben Ásotthalom belterületén is elszabadultak a lángok, egy pótkocsi égett le. A szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet, senki sem sérült meg. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb