Mindenmás

Péntek a felvételire való jelentkezés határideje a szegedi nyolcadikosoknak is

A végzős szegedi általános iskolások és szüleik már biztosan eldöntötték, hogy melyik középiskolában folytatja majd tanulmányait a ballagó csemete, illetve sokan már el is küldték az írásbeli felvételi vizsgára vonatkozó jelentkezési lapot. Akik viszont még előtte állnak, azoknak most szólunk: idén december 3. a határidő!

Bizony, idén 2021.december 3-ig, vagyis péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások. A jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg kívánják írni – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján.

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2022/2023-as tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Idén 543 középiskola (az érintett intézmények 48%-a) írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy ezek valamelyikébe jelentkezik, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Ezen iskolák, illetve feladatellátási helyek adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetőek az oktatas.hu honlapon.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: view it now
'Fel a tetejéhez' gomb