Mindenmás

Napi pakk: esővel zárjuk a hetet Szegeden, Walt Disney szülinapján

A didergős szombati hideg végre elvonul vasárnapra, viszont kapunk egy kis csapadékot a nyakunkba. Hajnalban már nem lesz fogvacogtató hideg, de napközben csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet, majd éjjel akár a Mikulás is benézhet. Végre vasárnap van, ezen a napon is minden fontos infót megtalálsz nálunk, kezdetnek itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Vilma, Ábel, Bács, Bacsó, Ciklámen, Csaba, Csanád, Csobád, Dalma, Kerecsen, Sába, Sebő, Ünige – Boldog névnapot Nektek!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 120 éve megszületett Walter Elais Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója.
  • 112 éve született Deák Sándor színész. Jászai Mari-díjas (1957), Kiváló művész-díjas (1970), Érdemes művész (1964).
  • 70 éve látta meg a napvilágot Menszátor Magdolna színésznő, filmszínésznő, szinkronszínész, Sigourney Weaver magyar hangja.
  • 54 éve hunyt el Kosztolányi Dezsőné (írói álneve: Görög Ilona) színésznő, író.
  • 36 éve született Frankie Muniz színész (Kutyám, Skip; ÖcsiKém).
  • 1 éve hunyt el Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, rendező (Indul a bakterház).

ESŐVEL ZÁRJUK A HETET SZEGEDEN

Vasárnap hajnalban egy nagyobb csapadéktömb éri el térségünket, amit egy mediterrán ciklon hoz magával, így kiadós esőre számíthatunk Szegeden. Az előrejelzések szerint a gyenge, inkább áztató eső egész nap kitart, így jobban jársz, ha az esernyőd is magadnál tartod Szegeden. Hajnalban 2 fok, míg napközben 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK, VASÁRNAP IS

Ha sok a szabadidő és egy kis sétálással, nézelődéssel, esetleg forraltborozással töltenéd a vasárnapot, akkor irány a Szegedi Karácsonyi Hetek. Vasárnap is vár a Dóm tér csodás kavalkádja, vagy a Széchenyi tér hangulatos óriáskereke. Hogy mindez milyen lehet a magasból? Mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb