Sport

Plüssesővel búcsúzott a sportcsarnoktól a Pick Szeged

“Rengeteget adott nekünk az újszegedi sportcsarnok” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor a Kékek utolsó, az újszegedi Városi Sportcsarnokban vívott mérkőzését követően, mint a Mester elmondta, mindig otthon érezhették magunkat a Temesvári körúti épületben. A Pick Szeged 44-29 – es, az SBS Eger feletti győzelemmel, gólzáporral és plüssesővel búcsúzott az 1972 óta “lakott” létesítménytől szombat este.

PICK SZEGED–SBS-EGER 44–29 (23–14)

Szeged, 800 néző. 

V: Réti, Szedmák.

  • SZEGED: Alilovic – B. RADIVOJEVICS 7 (3), Tönnesen 4, Mackovsek 2, ROSTA M. 7, Martins 4, BLONZ 5. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber 2, BODÓ 6, Garciandía 1, Bombac, Frimmel 2 (1), SOSTARIC 4. Edző: Juan Carlos Pastor
  • EGER: Balogh T. – Lezák 1, Szuharev 1, TÓTH R. 10 (8), MACHÁC 4, Bernatonis 3, Holdosi 1. Csere: Seprős (kapus), Kiss G., Pulay 3, Tóvizi T. 3, Lakosy 2, Kovács M. 1, Bettembuk. Edző: Tóth Edmond.

HATALMAS GÓLZÁPORRAL BÚCSÚZTAK AZ ÚJSZEGEDI VÁROSI SPORTCSARNOKTÓL

“Ezzel a mérkőzéssel búcsúztunk el az Újszegedi Sportcsarnoktól, ahol végig jól éreztük magunkat, ezért köszönetet mondok a létesítmény dolgozóinak. Örülök a győzelemnek, és hogy mindenki egészségesen vonult az öltözőbe” – foglalta össze a gondolatait az NSO-nak Pastor mester, aki hozzátette, mindig otthon érezhették magunkat a Temesvári körúti épületben. Kemény hét után lépett pályára a Pick Szeged, Dániában hóvihar, baleset és egy Aalborg meccs is kivett a srácok erejéből, így aztán 6-6 – ig nem is sikerült ellépni az Eger elől. A szegediek aztán magukra találtak, jött egy 5-0-s roham, a 17. percben már 12-7 volt a javunkra. Különösen Rosta Miklós, Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz termelte a gólokat – írja összefoglalójában a csapat hivatalos oldala. A második játékrészben aztán elszabadultak a Kékek, Borut Mackovsek gólja nyitott, itt már tízzel vezetett a csapat, 24-14 volt az állás, de a java még csak ezt követően jött, a vége 15 pontos különbség lett.  

REPÜLTEK A PLÜSSÖK, NEM IS KICSIT

A csapat tíz éve, 2011-ben szervezte meg először a plüssdobós akciót, amely azóta is hatalmas népszerűségnek örvend a Pick-szurkolók körében. A srácok az összegyűjtött kabalákat a rászorulóknak juttatják el, ezzel is szebbé téve az ünnepeket. Szombat este ismét repültek a plüssök, sőt, a félidőben átadták azt a sok-sok csokit, amelyeket az MTK labdarúgócsapatával és a Szegedi Kortárs Balettel közösen gyűjtöttek az Ágota Alapítványnak.

A Kékek legközelebb december 9-én (csütörtök) a PICK Aréna nyitómeccsén, a THW Kiel ellen lépnek pályára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb