Mindenmás

Vasárnapra az ország több részén is lehullott a hó – kivéve Szegeden

Szinte az egész országban gyúrják a hógolyót, hiszen vasárnap reggelre többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható, de Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró. Szinte mindenhol, kivéve persze Szegeden.

SZEGEDEN HÓRA NEM, CSAK ÁZTATÓ ESŐRE SZÁMÍTHATUNK

Vasárnap hajnalban egy nagyobb csapadéktömb éri el térségünket, amit egy mediterrán ciklon hoz magával, így kiadós esőre igen, havazásra azonban nem számíthatunk Szegeden.

BUDAPESTEN IS KIALAKULT NÉHÁNY CENTIS HÓTAKARÓ, NÓGRÁD MEGYÉBEN ELSŐFOKÚ FIGYELMEZTETÉS VAN ÉRVÉNYBEN

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint az ország északi felében több helyen alakult ki hólepel, vagy pár centiméteres hóréteg. A legnagyobb hó Kékestetőn van, ott 19 centiméteres a hóvastagság. A Komárom-Esztergom megyei Tardost 10, míg Bajnát 7 centiméteres hó borítja. A Veszprém megyei Bakonybélen és a Pest megyei Zsámbékon egyaránt 6 centiméteres hóvastagságot rögzítettek. Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró. A meteorológiai szolgálat honlapja szerint az ország északkeleti területein vasárnap reggel is havazott. Nógrád megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott a nap folyamán több mint 5 centiméternyi hó hullhat.

AZ ALFÖLDRE JÓSOLJÁK A LEGKISEBB ESÉLLYEL A HAVAZÁST

Az esti óráktól – mint fogalmaztak – “jelentős területi bizonytalanság mellett”, dél felől újabb csapadékzóna érkezhet. Így – legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén – ismét várható havas eső, illetve havazás – írta a meteorológiai szolgálat.

 Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb