Mindenmás

Könyörögtek Kóbor Jánosnak: “Mecky, oltasd be magad!”

Nem volt hajlandó beoltatni magát a tegnap 78 éves korában elhunyt Kóbor János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, az Omega frontembere. A barátai szerint Mecky úgy halt meg, hogy az utolsó pillanatban is azt gondolta, őt semmi sem győzheti le – írja a Bors.

NEM VOLT VÍRUSTAGADÓ, DE NEM VOLT HAJLANDÓ BEOLTATNI MAGÁT

“Mecky nem volt vírustagadó, egyszerűen nem szerette volna magát beoltatni” – nyilatkozta a lapnak Trunkos András, az Omega menedzsere, mint mondta, Kóbor János nem hitt az oltásokban. Még egy hónapja is kiváló kondiban volt, nem volt hajlandó rettegni a vírustól, nem akart vakcinát. “Az utolsó percben sem vette tudomásul, mennyire beteg” – magyarázta a menedzser.

Omega és a Scorpions koncert a Hősök terén. Matthias Jabs gitáros, balra Klaus Meine énekes, Kóbor János énekes, Molnár György gitáros, Rudolf Schenker gitáros

A SCORPIONS FRONTEMBERE IS KIBUKOTT MECKY HALÁLÁN

A legenda hétfői halálhíre sokkolta az országot, a Tankcsapdától Vujity Tvrtko-n át Orbán Viktorig gyakorlatilag nem volt olyan hazai híresség, aki ne írt volna pár sort Mecky emlékére tegnap. Az Omega énekeséről világsztár barátja, a Scorpions-frontember Klaus Meine is megemlékezett:

Nagyon szomorú hírt kaptunk ma. Kedves barátunk, Kóbor Mecky János, a legendás Omega zenekarból elhunyt. Imádkozunk a családjáért és a barátaiért, Elefántért és Ferencért, az Omega élő tagjaiért. A dalaid örökké élnek, nyugodj békében!

Pataki Attila, az Edda frontembere az Origónak mesélt a legendáról. „Ők voltak az elsők, akik a világ felé vitték a hírt, hogy Magyarországon van egy zenekar – és talán több is –, amely ezt a dallamos rockzenét magas színvonalon játssza. Sztárok lettek, és sokaknak adtak így erőt és hitet, hogy érdemes csinálni… sok munkával, kitartással hihettük, hogy akár lehetünk mi is egy Omega… Kölcsönösen tiszteltük, becsültük egymást. Mecky zárkózottabb lélek volt, de az elmúlt tíz évben tudtunk nagyokat dumálni, akár a Balatonnál, akár a motoros fesztiválon, akár tévéfelvétel előtt” – magyarázta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb