Mindenmás

Szegedi striciket kapcsoltak le, akik Izlandon, Svájcban és Svédországban futtatták a lányokat

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt két férfival és három társukkal szemben, akik a sértettek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve futtattak lányokat, és mosták tisztára az abból származó pénzt. A szegedi stricik gyorsan nemzetközi vizekre eveztek, mint az ügyészség közleménye írja,

  • Dániában,
  • Hollandiában,
  • de időnként Izlandon, Svájcban és Svédországban is futtatták ugyanazt a két lányt.

AZ EGYIK STRICI A BÖRTÖNBŐL IRÁNYÍTOTTA A BIZNISZT

A vádirat szerint a két szegedi férfi 2014 és 2017 között részben egymástól függetlenül, majd közösen futtatott két lányt jellemzően a fent felsorolt országokban. A férfiak a sértetteket a labilis, befolyásolható személyiségüket, nehéz anyagi helyzetüket és érzelmi kiszolgáltatottságukat kihasználva vették rá a pénzért folytatott szexuális tevékenységre. A vádlottak a sértettek tevékenységét irányították, őket szállították, felügyelték, ellenőrizték, beszámoltatták, külföldi lakhatásukat megszervezték, a naponta megszerzendő bevétel nagyságát meghatározták. Mikor az egyik férfi börtönbe került, felvette a kapcsolatot a társával, és részben tiltott kapcsolattartás útján rajta keresztül irányította a prostitúciós tevékenységet.

ELVETTÉK A LÁNYOK ÁLTAL MEGKERESETT PÉNZ NAGY RÉSZÉT

A férfiak a sértettek által a prostitúcióból megszerzett pénz nagy részét elvették, majd azt pénzküldő szolgáltatókon keresztül a társaik segítségével hazautalták, ingatlanokba fektették és felélték.

A két férfit a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével, míg társaikat pénzmosás bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: scam site
'Fel a tetejéhez' gomb