Szegedi Arcok

Hazárd megye lordjai, Szegeden: lezúzta a lezárt vasúti átjárót, majd elugrott bevásárolni

A tilos jelzés és a lezárt sorompók dacára fogta magát és a vasúti átjáróba hajtott egy szegedi férfi, majd, miután leesett neki az “apró baki”, nekiment az egyik félsorompónak, azt letörte, majd megállás nélkül továbbhajtott, és az összetört autóval elugrott a közelben levő zöldségeshez bevásárolni. Az eset márciusban történt, aktualitását a Szegedi Járási Ügyészség ma reggeli vádemelése adja.

LEZÚZTA A VASÚRI ÁTJÁRÓT, MAJD ELUGROTT A ZÖLDSÉGESHEZ

A vádirat szerint a szegedi férfi 2021. március 10. napján, reggel 9 órakor közlekedett személygépkocsijával Szegeden, amikor az egyik belterületi vasúti átjáróhoz ért. A tilos jelzés és a lezárt félsorompók miatt először megállt, majd magát meggondolta és behajtott az átjáróba. A férfi nekiment az autóval az egyik félsorompónak, azt letörte, majd megállás nélkül továbbhajtott, és a közelben levő zöldségesnél bevásárolt.

AZ EGYIK MÖGÖTTE VÁRAKOZÓ AUTÓS TETTE SZABADDÁ AZ UTAT AZ ÉRKEZŐ VONAT ELŐTT

Röviddel azt követően, hogy a férfi az átjárót elhagyta, megérkezett a menetrend szerint közlekedő vonat, ami azonban zavartalanul tudott haladni amiatt, hogy egy a sorban várakozó a sínről a letört félsorompót eltávolította. A férfi a vasúti berendezés letörésével a vasúti társaságnak 24.000 forint kárt okozott.

A férfi a vonatkozó KRESZ szabályok megszegésével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát és ezzel mások életét, testi épségét is. A szegény ember Duke tesóját (Hazárd megye lordjai) az ügyészség a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb