Sport

Cápavadászat az újszegedi sportcsarnokban: körömrágós, parádés meccsen tért vissza a Naturtex-SZTE Szedeák

…bár, a Pick Szeged tegnap esti, sporttörténelmi diadalát követően nem volt mese, a szegedi kosarasoknak is brillírozni kellett. Egy hónap szünet után, új edzővel tért vissza a Naturtex-SZTE Szedeák, zseniálisan izgalmas meccset szállítva az újszegedi Városi Sportcsarnokba. Az ellenfél az ötös nyerő szériában lévő Hübner Nyíregyháza Blue Sharks volt, a vége 86-84 (20-28, 28-23, 19-15, 19-18) lett, köszönjük az újabb szegedi dicsőséget!

Véget ér az egyhónapos szünet, péntek este ismét bajnoki meccset játszott a szegedi csapat, a parádés szériában lévő Hübner Nyíregyháza BS érkezett a Pick Szeged régi otthonába. Mint a Szedeák előzetese írta, az ellenfél annak dacára, hogy hat vereséggel indította a szezont, azóta zsinórban öt győzelmet aratott.

“Biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon nehéz meccs lesz, jó csapat a Nyíregyháza. Johnson kifejezetten veszélyes játékos, jó kosárlabdázó. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy hazai pályán mindenképpen nyernünk kellene, ezt szeretnénk is elérni. Jól kell védekeznünk és kontrollálnunk kell a lepattanókat, valamint egy jó dobóformára is szükségünk lesz. A felkészülésünk nem pont úgy sikerült, ahogy elterveztük, a három edzőmeccsünkből csak egyet tudtunk lejátszani és kisebb sérülések is voltak” – nyilatkozta a meccs előtt a szegedi csapat új edzője, Simándi Árpád.

MEGLEPŐEN ERŐSEN KEZDETT A NYÍREGYHÁZA

Harapósan kezdtek a cápák (értsd: Níregyháza Blue Sharks), el is húztak az elején, a folytatásban viszont a Szedeák rendezte sorait, a nagyszünetben pedig már csak három pont volt a Nyíregyháza előnye. A harmadik negyed nagyon kevés kosarat hozott, két perccel a játékrész vége előtt 62-63 volt az állás, ekkor jött Pipiras hármasa, amelyre Persons kontrázott egy közelivel – itt már a szegediek álltak jobban a záró felvonás előtt.

CÁPAUSZONY-LEVES, RENDEL!

Izgalmas volt a vége, 2-3 ponttal vezetett a Naturtex-SZTE Szedeák, de Johnson 76-76-nál egyenlített. Cook dobott egy triplát, az utolsó perc 84-80-al indult, majd 19 másodperccel a vége előtt Bryce két büntetőt is bedobott. Egy szegedi időkérés után Alston zsákolt, Bryce triplája lejött, jött még egy kétpontos a nyíregyháziaktól, az egy hónap után pályára lépő Szeged pedig behúzta a meccset.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb