Mindenmás

Egy rendőrnő szerint a saját kollégái erőszakolták meg a déli határon, nyomoz a szegedi ügyészség (18+)

Alapjaiban rengetheti meg a rendőri társadalmat egy rendőrnő döbbenetes esete, amelynek kapcsán a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség már el is rendelte a nyomozást, minősített szexuális erőszak bűntette miatt. A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester kollégáitól tudta meg, hogy egy határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, öntudatlan állapotában megerőszakolta, elvette a szüzességét – írja a Blikk.

Zsiga Katalin azt állítja, hogy aznap este, vacsora után, a szálláshelynek kijelölt panzióban:

  • két társa elkábította,
  • öntudatlan állapotában megerőszakolta,
  • elvette a szüzességét,
  • és az egészet még videóra is vették.

ELKÁBÍTOTTÁK ÉS MEGERŐSZAKOLTÁK A SAJÁT TÁRSAI, AZ EGÉSZET MÉG VIDEÓRA IS VETTÉK

A rendőrnő ebből nem emlékezett semmire, rosszul volt, de dolgozott tovább, míg egy nap azzal hívta fel egy volt kollégája, aki most a Köztársasági Őrezrednél dolgozik, hogy egy videó kering róla, amin látszik, hogy két kollégája megerőszakolja. Mint mondta, nem akarta elhinni, amíg meg nem kapta a felvételt. A rendőrnő azt állítja, az egyik erőszaktevő beismerte ezt neki, majd meg is fenyegette, hogy ne merjen a történtekről beszélni. Ő jelentést írt parancsnokának.

“Azt mondták, hazudok, kitaláltam az egészet, aztán el akartak vitetni a pszichológiára az éjszaka közepén, hogy bolondnak nyilvánítsanak. Üvöltve tiltakoztam, amit hallott az édesanyám a kihangosított telefonomon” – mondta a lapnak.

SZABADSÁGRA KÜLDTÉK, AZTÁN MÉGIS VISSZARENDELTÉK

A történtek után szabadságra küldték azzal, hogy telefonon értesítik a fejleményekről. “Ennek ellenére december 10-ére berendeltek szolgálatra, holott én megmondtam, nem tudok azokkal az emberekkel együtt dolgozni és félek is tőlük. Erre azt a választ kaptam, hogy ha nem veszem fel a szolgálatot, katonai bűncselekményt követek el” – jegyezte meg feldúltan a nő, aki úgy érzi, a laktanyában mindenki rajta röhög.

A SZEGEDI REGIONÁLIS NYOMOZÓ ÜGYÉSZSÉGEN VAN AZ ÜGY

“Szerettem a munkámat, de annyira kikészültem, hogy nem akarom felvenni többet az egyenruhát. Elkábítottak és megerőszakoltak a kollégáim, ezt le is videózták… ezek után mi tartana itt?” – kérdezte Zsiga Katalin, aki az ügyészségen is feljelentést tett. Azt a tájékoztatást kapta, hogy ügyét áttették az elkövetés helye szerint illetékes Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségre. Az ORFK a Blikk megkeresésére annyit közölt, hogy minden támogatást megad a nyomozáshoz, az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb