Közélet

Látogatni ment a Covid-osztályon fekvő édesanyját, kiderült, hogy már elhamvasztották

Összecseréltek két idős beteget a szolnoki kórházban – írja az Index. Egyikük november 26-án meghalt, ám erről a másik beteg hozzátartozóit értesítették. Az elhunyt nő lánya két napja, kedden véletlenül tudta meg, mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját, akiről azt közölték korábban, hogy javul az állapota.

Kissné Csomor Mária 88 éves édesanyját november 19-én szállították a kórház Covid-osztályára koronavírus-fertőzéssel. A beteg nő lánya a portálnak elárulta, néhány nappal később jó hírekkel hívták a kórházból, és az édesanyja elkerült a krónikus belgyógyászatra, öt nap után nem volt láza, és koronavírusos sem volt.

A nő szerette volna látni az édesanyját, erre két napja kapott lehetőséget. Bement, de a kórházi ágyon egy másik nő feküdt. Rögtön szólt a nővérnek, hogy nem az ő édesanyja fekszik ott. A nővér nem hitt neki, ezért a telefonjában keresett fényképet, majd megmutatta. Ezt követően a főorvosnak is jelezte, hogy összecserélhették a betegeket, és mivel nem tudta, hol van az édesanyja, hívta a rendőrséget.

Szerdán a nő újra elment a kórházba, ahol mondta a főorvosnak, hogy szeretne elmenni a Covid-osztályra, és azonosítani az édesanyját, mert lehet, hogy még él. A főorvos akkor közölte vele, hogy november 26-án meghalt, sőt el is lett hamvasztva. Az igazgató elismerte a betegcserét, azt, hogy hibát követtek el. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

A témában készült RTL híradós anyagot IDE kattintva találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb