Mindenmás

Bárhol lehet mostanra a Kiskunhalasnál látott nagymacska, a Szegedi Vadaspark szakemberei szerint lehet, hogy egy fekete párducról van szó

Szerdán vette fel egy kamera Kiskunhalas határában, ahogy egy pumához hasonló, fekete színű nagymacska sétál egy szántóföldön, közel egy úthoz és egy építkezéshez. Szakemberek szerint az állat akár 180 centi hosszú is lehet, és ha jó kondiban van, akkor több 10 kilométer is megtehetett a felvétel óta.

A nagymacskát egy kamera vette fel szerdán, amint egy építkezéshez közeli szántóföldön sétál át Kiskunhalas szélén. A Kecskeméti Médiacentrum úgy tudja, hogy a rendőrség megkezdte az állat felkutatását – írja a hiros.hu.

A Szegedi Vadaspark szakemberei az elsődleges információk alapján nem tartják kizártnak, hogy egy fekete párducról van szó.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy az állat hogyan került Kiskunhalasra. Nem kizárt az sem, hogy illegálisan háznál tartott vadállatról van szó, de elképzelhető az is, hogy Szerbiából jött át.  

A FELVÉTEL ALAPJÁN JÓ KONDIBAN VAN AZ ÁLLAT, AKÁR TÖBB 10 KILOMÉTERT IS MEGTEHETETT

Tokovics Tamás a Kecskeméti Vadaskert igazgatója elmondta, hogy mivel a videófelvétel szerdán készült kiszámíthatatlan merre járhat most az állat. Mivel a felvétel alapján jó kondiban van, akár több 10 kilométert is megtehetett már. Úgy tűnik bírja a hideget, elviseli az emberek és járművek közelségét. Közben a kiskunhalasi mezőőrök vadkamerákat helyeznek ki a területre. Az eddig napvilágot látott felvétel alapján a mezőőrök azt állítják, hogy a nagymacska 180 cm hosszú és 60 cm marmagasságú lehet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb