KözéletVideo365

Chovanecz Kata: túlárazott nyílászárók, jogellenes óvadék fizetési kötelezettség – továbbra is potyognak a csontvázak az IKV-nál

Folytatódik az IKV túlárazott nyílászáró cseréjének ügye. Több mint 600 ezer forintért cseréltek bejárati ajtókat a 100%-ban önkormányzati tulajdonú társasházakban a Székely soron, a Kereszttöltés utcában és az Olajbányász téren is, kezdte hétfő délelőtti sajtótájékoztatóját Chovanecz Kata önkormányzati képviselő, aki már bő egy éve azon dolgozik, hogy felgöngyölítse a visszásságokat az IKV háza táján.

A CÉG BELSŐ ELLENŐRZÉSE IS KIFOGÁSOLTA AZ IKV-S LAKÁSOK NYÍLÁSZÁRÓ CSERÉJÉNEK GYAKORLATÁT

Chovanecz Kata információi szerint nem csupán ő, hanem a cég belső ellenőrzése is kifogásolta az önkormányzati lakások nyílászáró cseréjének a gyakorlatát. Elmondta, Mihálik Edvin önkormányzati képviselőnek, aki az IKV Zrt. felügyelő bizottsági tagja is egyben, volt lehetősége megismerni a belső ellenőr jelentését, azonban a mai napig nem reagált a nyilvánosság előtt erre.

Ezért Chovanecz Kata azt szeretné tudni a képviselőtől, hogy miután ideje és lehetősége is volt megismerni a belső ellenőri jelentést, tisztán lát-e már az IKV ügyeivel kapcsolatban. Amennyiben nem, mit tesz azért, hogy tisztán lásson az általa felügyelt cég dolgaival kapcsolatban, ha pedig igen, mit tesz a problémás beszerzési gyakorlat beszüntetése és a hatékony közpénz felhasználás érdekében.

A KÉPVISELŐNŐ SZERINT MEGÁLLAPÍTÁST NYERT, HOGY JOGELLENES VOLT AZ IKV RÉSZÉRŐL A SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSOKBAN ÉLŐK ÓVADÉK FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE

A képviselőnő szerint más problémák is felmerültek az IKV tevékenységével kapcsolatban. Egy panaszos beadványa nyomán 2020-ban a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal megállapította, hogy jogellenes volt az IKV részéről a szociális bérlakásokban élők óvadék fizetési kötelezettsége. Chovanecz Kata ismét Mihálik Edvin az IKV Zrt. felügyelő bizottsági tagjához fordul kérdéseivel, miszerint a képviselő tett-e bármit annak érdekében, hogy visszafizessék a jogellenesen beszedett óvadékot a megkárosított szociális lakásban élőktől, és akinek az óvadékot érintően jelenleg is futó részletfizetési megállapodása van, annak törlésre került-e az óvadékrészlet fizetési kötelezettsége.

Chovanecz Kata, az IKV ügyeiről tartott teljes sajtótájékoztatóját itt tudod megtekinteni:

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb