KözéletVideo365

Chovanecz Kata: sorra kerülnek elő az IKV szekrényéből a csontvázak

A piaci ár két-háromszorosáért cseréltek nyílászárókat a 100%-ban önkormányzati tulajdonú IKV – lakásokban, kezdte csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóját Chovanecz Kata önkormányzati képviselő, aki már 2020 októbere óta nyomoz az ügyben.

A BESZERZÉSI ELJÁRÁST ÉS A NYERTES CÉG PÁLYÁZATÁT VIZSGÁLJÁK

Akkor ugyanis az IKV a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elé terjesztett egy anyagot, amely arról szólt, hogy közel 25 millió forintot szeretnének elkölteni 28 lakásban 67 db nyílászáró cseréjére az általuk kezelt ingatlanokban. A képviselőnő a beszerzési eljárás és annak lefolytatása, illetve a nyertes cég pályázatával és árával kapcsolatban indított vizsgálatot, mivel meglátása szerint már az előterjesztés is hiányos volt, és gyanúra adott okot, hogy itt valami probléma lehet.

CHOVANECZ KATA MIHÁLIK EDVINHEZ, AZ IKV FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK TAGJÁHOZ INTÉZTE KÉRDÉSEIT

A mai napon Chovanecz Kata kérdéseit Mihálik Edvin önkormányzati képviselőnek címezte, aki az említett tisztsége mellett az IKV Zrt-nél felügyelő bizottsági tag. Mint mondta, arra lennének kíváncsiak, hogy a képviselő, olvasta -e az IKV belső ellenőri jelentését, megvizsgálta-e az IKV beszerzési eljárásokra vonatkozó szerződéses gyakorlatát és szabályzatát, valamint végzett-e bármilyen olyan munkát az üggyel kapcsolatban, ami a tisztánlátását segítené.

A BESZERZÉSRE VÉGÜL EGYETLENEGY CÉG NYÚJTOTT BE PÁLYÁZATOT

“Nagyon meglepő, hogy kétkörös pályázat volt, első körben nyolc vállalkozót, második körben hét vállalkozót hívtak meg erre a viszonylag nagy beruházásra és ebből egyetlenegy cég adott be végül pályázatot, miközben tudomásunk van róla, hogy ezzel párhuzamosan a meghívott cégek közül kettő is nyert beszerzést. Nem 67, hanem csak 5 meg 13 nyílászáró beépítésére, ami meglehetősen életszerűtlen” – mondta el kérdésünkre Chovanecz Kata.

A képviselőnő kameránk előtt is elmondta aggályait az IKV nyílászáróinak ügyében, nézd meg velünk a teljes beszélgetést!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb