Közélet

Migránsdömping volt a hétvégén: több mint 800 határsértő ellen intézkedtek, Bordányban embercsempészt fogtak el az éjjel

Nyolcszázharminckét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel az MTI-t. Sűrű volt a program Szeged környékén is, Ásotthalom, Röszke és Ruzsa külterületén egyetlen este alatt 56 migránst tartóztattak fel, Bordányban pedig egy ukrán embercsempészt fogtak el vasárnap.

A rendőrségi statisztika szerint pénteken 320, szombaton 256, vasárnap 234 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök.

EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK BORDÁNYBAN

Miközben 10-ből 9 szegedi meghitt hangulatban gyújtotta meg a harmadik adventi gyertyáját, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve elfogtak Bordányban léptek akcióba. A Police.hu beszámolója szerint vasárnap délután 4-kor egy 22 éves ukrán állampolgárt fogtak el, aki 10 illegális migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

56 ILLEGÁLIS HATÁRSÉRTŐ, EGYETLEN ÉJSZAKA ALATT SZEGED KÖRNYÉKÉN

Sűrű volt a hétfőre virradó éjszaka is, rendőrök 56 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében. A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve

  • 2021. december 12-én 22 óra 20 perckor 13 fő,
  • 22 óra 25 perckor 10 fő,
  • 23 óra 15 perckor 11 fő,
  • december 13-án 2 óra 10 perckor 22 fő határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Ruzsa külterületén.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Vasárnapra virradóan hasonló volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy a főszerepben akkor Gyálarét volt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb