Mindenmás

Életveszélyben van a Kiskunhalas környékén kóborló párduc, még mindig talány, honnan jöhetett

A Kiskunhalasnál látott nagymacskának hideg a decemberi időjárásunk, ráadásul az élelemszerzés is gondot jelenthet neki. Akkreditált magyar állatkertből nem hiányzik fekete párduc, a hazai szabályozás pedig magánszemélyek számára tiltja a tartását – mondta a 24.hu-nak Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtószóvivője.

A rendőrség szerdán közölte, hogy valódi az a felvétel, amely Kiskunhalas határában készült a múlt héten, és egy fekete párducnak tűnő állat látható rajta. A rendőrök egy bejelentést követően nyomokat is találtak, amelyek a nagymacskától származhatnak.

EZEK AZ ÁLLATOK NEM BÍRJÁK A DECEMBERI HIDEGET

Hanga szerint a párduc most biztosan nagyon rosszul érzi magát, sőt számára életveszélyes a magyar „vadon”. A szóvivő úgy véli, hogy az állat nem Afrikából „tévedt” hozzánk, hanem megszökött valahonnan. „Emberek nevelték, táplálták, meleg helyet biztosítottak számára, akár legális volt a tartása, akár nem”.

A szóvivő azt is elmondta, hogy ezek az állatok nem bírják a decemberi hideget, és mivel feltehetően életében nem vadászott, a táplálékszerzés is komoly gondot jelenthet számára. A víz megszerzése is problémás lehet.

A fekete párduc az embert nem tekinti zsákmánynak, a háziállatokat viszont igen – mondta Hanga, majd hozzátette: emberre csak abban az esetben támad, ha fenyegetve érzi magát, amit agresszióval próbál elhárítani. Ha valaki összefutna vele, akkor a szakember szerint nem szabad közelíteni felé, lassan el kell menni a vele ellentétes irányba.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: try this
'Fel a tetejéhez' gomb