Szegedi Arcok

Hét és fél órán át faggatta a szegedi ügyészség azt a rendőrnőt, aki szerint a kollégái megerőszakolták a déli határon (+18)

Kedden tett vallomást a szegedi nyomozó ügyészségen Zsiga Katalin őrmester, aki azt állítja, hogy elkábította, majd megerőszakolta két kollégája, és azt rögzítették is – írja a Blikk, akinek a kihallgatás után nyilatkozott.

A rendőrnő a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen történt sértetti meghallgatása előtt Magyar Györgytől kért tanácsot, amit az ügyvéd a lapnak megerősített, de nyilatkozni nem akart róla. Magyarnak van rutinja a hasonló esetekben, hiszen ő képviselte az egyik rendőrt évekkel ezelőtt az elhíresült Zsanett-ügyben. Akkor egy fiatal nő azt állította, rendőri igazoltatás után öt rendőr megerőszakolta őt. Az egyenruhásokat végül felmentették a vádak alól.

KATALIN KIHALLGATÁSA 7,5 ÓRÁN ÁT TARTOTT

Zsiga Katalin a meghallgatása az ügyészségen hét és fél órán át tartott. Az ügyésznőnél ott volt a személyes aktája, benne az összes rá vonatkozó irattal, önéletrajzzal parancsnoki határozatokkal együtt. „Alaposan kikérdezett az ügyésznő, mindent elmondatott velem többször is. Indítványoztam az érintett kollégáim meghallgatását azzal a volt munkatársammal együtt, aki jelezte nekem, hogy a megerőszakolásomról készített felvételt több embernek is megküldték” – közölte az őrmester a Blikkel. Megjegyezte: kérte annak a gépjárműnek az átvizsgálását is, amelyet a határszolgálat idején használtak. „Indítványt tettem a KR egyes területeire rálátó biztonsági kamerák felvételeinek kikérésére, így például arról az estéről, amikor mentőt hívtak, hogy elvitessenek a pszichiátriára. Továbbá engedélyt adtam arra is, hogy az orvosi papírjaimat bekérjék a nyomozáshoz.”

MEGBÍZTAM A KOLLÉGÁIMBAN

A rendőrnőt megkérdezték arról is, hogy mit szól annak, hogy sokan nem hisznek neki. „Számomra is hihetetlen, az, ami velem történt, és a mai napig semmiről sem tudnék, ha nem figyelmeztetnek. Megbíztam a kollégáimban, az életben nem gondoltam volna, hogy ezt megteszik velem. Az egyenruha és a jelvény számomra mindig az igazságot és a törvényességet jelképezi, amire mindannyian felesküdtünk. Bízom abban, hogy minden kiderül. A sajtóhoz is azért fordultam egyébként, hogy ne söpörhessék a szőnyeg alá a velem történteket” – mondta.

A HATÁRON TÖLTÖTT SZOLGÁLAT IDEJÉN KÁBÍTOTTÁK EL

A múlt héten számoltunk be arról, hogy Zsiga Katalin azt állítja: néhány héttel ezelőtt, a határon töltött szolgálat idején két kollégája elkábította, megerőszakolta és le is videózta őt egy panzióban, a szüzességét is a meggyalázói vették el. Amikor mindez Katalin tudomására jutott, jelentette a történteket a parancsnokának, amiből végül az lett, hogy el akarták vitetni a pszichiátriára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb