KözéletVideo365

Adni jó – 300 kg déli gyümölcsöt és szaloncukrot adományozott a Csongrád-Csanád Megyei közgyűlés a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak

Karácsony alkalmából közel 300 kg déli gyümölcsöt és szaloncukrot adományozott a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Csongrád-Csanád Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak csütörtök délután. A közgyűlés nevében, Gémes László elnök a megye közigazgatási területén élő, halmozottan hátrányos helyzetű, rászoruló roma gyermekek karácsonyi ajándékcsomagjaihoz nyújtott segítséget.

Az ünnepélyes átadóra a megyei Önkormányzat épületében került sor, ahol Dr. Polner Eörs alelnök valamint Bartók Csaba és Mihálffy Béla országgyűlési képviselőjelöltek nyújtották át az ajándékokat Hamza János a Csongrád-Csanád Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesének, aki vállalta azoknak elszállítását és kiosztását a rászoruló családok részére.

„A karácsony az emberi kapcsolatokban és a szeretet megélésében realizálódik. Ilyenkor a sötétségen áthatol a fény, felemeljük a szíveinket és azt gondolom, hogy ezzel a szeretettel, ami ilyenkor kisugárzik a karácsony üzenetéből nagyon sokat tudunk segíteni, és apró figyelmességekkel hozzájárulhatunk, hogy jól érezzék magukat a gyerekek, vagy esetleg a rászorulók” – mondta el Dr. Polner Eörs a Csongrád- Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke.

Hamza János elmondta, Csongrád-Csanád megyében 19 településen van cigány önkormányzat, a leghátrányosabb helyzetben lévő településekre juttatják el az adományokat, amelyeknek, mint hozzátette, a gyerekek biztosan nagyon fognak örülni.

Fotók: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Facebook oldala

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb