Szegedi Arcok

Devizát váltanál, karácsony előtt? Ha észnél vagy, most nagyon jól járhatsz!

Év végi hajtás a cégnél, őrültek háza az irodában, közben egy utolsó pillanatos karácsonyi ajándékvadászat… ismerős a helyzet? Nem egyszerű ilyenkor észnél lenni, főleg, ha a hajrá kellős közepén még a vállalkozásod devizaátutalásait is intézned kell. Nagyot bukhatsz, de ha figyelsz, jól is járhatsz – ha az utóbbi opciót választanád, segítségedre lesz Közép-Európa legnagyobb fizetési intézménye, a cseh központú, de Szegeden is képviselettel rendelkező AKCENTA!

Három tipp, év végére, az AKCENTA-tól. A 42.000 (!) Aktív ügyféllel dolgozó cég pénzváltásra, külföldi átutalásokra és biztosítási ügyletekre specializálódott, fekete övesek, ha külföldi utalásról, devizaváltásról van szó. A tanácsaik jól fognak jönni, ha pénzügyesként vagy vállalkozóként, cégvezetőként dolgozol, (szerintünk) fogadd meg őket!

AZ ELSŐ TIPP: STRUKTURÁLJ, CSOPORTOSÍTS!

Csoportosítsuk a feladatainkat egy helyre. Ha például csakis péntekenként utalsz, tömbösítve, akkor a többi napon rögtön lesz időd másra is, vagy, az adott kollégát tudod másra is használni. Valami másra, amit úgy hívunk: devizaváltás.

A MÁSODIK: SZERVEZD KI A DEVIZAVÁLTÁST!

Az AKCENTA-nál van egy online felület, amelyben hétköznap fél 8 és fél 6 között önálló jogkörrel tud váltani az ügyfél (például Te, vagy a pénzügyes kollégád), bankár nélkül. Az is működik, ha rájuk bízod az árfolyamfigyelést:

  • megmondod, mekkora összeget és milyen forint-euró árfolyamnál akarsz majd váltani,
  • ők 5 napon át figyelnek helyetted,
  • majd ha elérték a kinézett tőzsdei árfolyamot, automatikusan teszik a dolgukat.

A HARMADIK: AKKOR HASZNÁLD A PÉNZED, AMIKOR TÉNYLEG SZÜKSÉG VAN RÁ!

Súgni fogunk. Furcsán hangzik (és extra bizalmasan), de a pénzt utólag is beviheted az Akcenta rendszerébe, ha megvolt a fent említett tranzakció, 5 napod marad rá. Addig pedig, jó üzletemberként arra használod, amire csak szeretnéd.

…ÉS EGY NEGYEDIK, DE CSAKIS NEKED

Van az Akcentánál egy dealing limit nevű dolog, ami a hatályos, megkötött keretszerződéssel rendelkező ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy rugalmasan használják a biztosítási műveleteket pénzeszközeik blokkolása nélkül. Mint az AKCENTA szakembereitől megtudtuk, azon ügyfelek számára, akik nemkívánatos árfolyamkockázatnak vannak kitéve, a deviza határidős műveletek lehetővé teszik, hogy a kockázatok részlegesen vagy teljesen megszűnjenek. Ez hosszú távon biztonságot jelent a pénzügyi tervezések terén, légy okos és használd ki!

ISMERD MEG AZ AKCENTA VILÁGÁT

Ha már tippeket kértünk tőlük, íme egy rövid bemutatkozás. Az AKCENTA CZ a legnagyobb közép-európai, átutalással foglalkozó intézmény, Csehországban működő központtal, azonban Magyarországon és Szegeden is van képviseletük.

Több mint 20 év tapasztalattal dolgoznak a nemzetközi pénzügyi piacon, elsősorban olyan közép-európai országokban, mint Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Németország, Franciaország és Magyarország. A hét említett országban összesen több mint 42 000 állandó ügyfelük van, az AKCENTA CZ egyébként 2021 óta a Raiffeisen Bank International AG (RBI) csoport tagja.

Az Akcenta, számokban:

  • 42.770 nemzetközi ügyfél
  • 5.351 magyar ügyfél
  • évi 354.036 sikeresen teljesített megbízás.

A cég fő varázsa, hogy másképp gondolkodnak, mint a hazai pénzintézetek. A magyar bankok árbevétele abból áll, hogy devizát és hitelt adnak az ügyfeleknek. Az Akcenta csapatát devizaváltás-specialisták alkotják, vagyis, a bankokkal ellentétben nem foglalkozunk betétgyűjtéssel vagy hitel kihelyezéssel, csakis arra fókuszálnak, hogy a legjobb pénzváltási konstrukciót találják meg Neked. Napi szinten 1500 – 2000 devizaváltást hajtanak végre, ami egyedülálló egész Európában, de világ szinten is elég izmosnak számít.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb