Mindenmás

Több mint 100 migráns és három embercsempész akadt rendőrkézre az éjszaka – terítéken volt Ásotthalom, Röszke és Szeged is

A rendőrök elfogtak három embercsempészt, továbbá nagyobb csoportokban 118 illegális migránst tartóztattak fel az éjszaka Csongrád-Csanád megyében – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, a Szeged és a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Szegedi és a Makói Rendőrkapitányság járőrei 2021. december 16-án 22 óra és december 17-én 6 óra között négy esetben, 92 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, szomáliai, palesztin, marokkói és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A MAKÓI JÁRŐRÖK IS LECSAPTAK AZ EMBERCSEMPÉSZEKRE

A Makói Rendőrkapitányság járőrei 2021. december 17-én 0 óra 35 perckor Ásotthalom közigazgatási területén ellenőriztek két román honosságú Reanult Traffic-ot. Az egyik járművet egy román állampolgárságú férfi, míg a másikat egy nő vezette. Utóbbi járműben a sofőr mellett egy szintén román állampolgárságú férfi is ült. A gépjárművek utastereiben összesen 26 illegális migárnst találtak a rendőrök. A csoportból egy fő iraki, négyen török, heten szír, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

ELJÁRÁS INDULT A 3 EMBERCSEMPÉSZ ELLEN

A 40 és 46 éves férfiakat, valamint a 31 éves nőt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb