Szegedi Arcok

Hajléktalanná vált a szegedi vendéglátós, Tibi Atya egyik ministránsa szeretné talpra állítani

Utcára került egy szegedi, korábban vendéglátásban dolgozó fiatalember, a Tibi Atya féle Szegedi Borkápolna egyik munkatársa pedig civilben határozta el, hogy visszahozza az életbe. Munkát keres neki, normális ruházathoz és állandó tisztálkodási lehetőséghez akarja juttatni, ehhez pedig a szegediek segítségét kéri karácsony előtt.

Mint a kezdeményezést civilben elindító Norbi a Szegeden Láttam csoportban írta, pultosként dolgozik a Tibi Atya féle borkápolnában, a munkatársához bejárogat egy hontalan srác, aki anno vendéglátózott, de valami nagyon félrement az életében.

UTCÁRA KERÜLT, DE NEM MENEKÜLT AZ ALKOHOLBA

“Az egyik nap munka után találkoztunk vele, megkérdeztük, hogy kér-e egy sört mert mi megiszunk egyet, és ha már nem dolgozunk másnap, van időnk az első buszig. A srác mindig nemet mondott az alkoholra, inkább elkérte az árát, mert azon a pénzen inkább zsömlét venne vagy valami ételt amivel átvészeli az egészet, amíg nem lesz munkája” – írta Norbi. A kollégája megpróbálta beszervezni 1-2 helyre de mivel hontalan, nem akarták felvenni úgy, hogy nem tud minden nap megjelenni 100%-osan ápoltan. A pultos szerint a hajléktalan srácon nem is látszik és nem is érződik, hogy hontalan, ahogy tudja, karban tartja magát.

Norbi elhatározta, ha a történet hőse kap valahol fix munkát, a saját lakásában ad majd lehetőséget a tisztálkodásra neki műszak előtt. “Végtelenül jó ember és attól hogy utcára került, nem menekül az alkoholba és javítani akar a saját életén.”

RUHÁT, MUNKÁT, TISZTÁLKODÁSI LEHETŐSÉGET SZERETNE NEKI ADNI KARÁCSONYRA

Tibi Atya civilben jótékonykodó ministránsa arra kéri a szegedieket, hogy aki hozzájárulna az ex-vendéglátós fiatalember helyrehozásához, írjon rá a Facebook-on vagy ugorjon be a Stefánián működő szentélybe. Mint írja, az alábbi dolgokra lehet szüksége a hajléktalan férfinek:

  • M-es vagy L-es ruhadarabokra, hogy korrekt kinézettel tudjon állásinterjúra menni,
  • bármilyen, vendéglátáshoz köthető állásra,
  • és heti 1-2 alkalmat fürdésre, tisztálkodásra.

December 24-én, szenteste előtt felkeresi a hajléktalanná vált szegedit és eljuttatja neki az adományokat. Az eredeti posztot IDE kattintva találod, Norbit ITT éred el, ha pedig személyesen beszélnél a segítségnyújtásról, a Stefánia 1. alatt működő borozóban teheted meg.

A SORS ISMÉTLI ÖNMAGÁT: EGY ÉVE A KÖZISMERT SZEGEDI BLOGGER SEGÍTETT EGY HAJLÉKTALANON

Pontosan egy éve álltunk egy hasonlóan nemes kezdeményezés mellé, akkor sikerült, Attilával – aki egyik napról a másikra elvesztette állását, a feleségét, majd a szüleit is – megtörténhetett a csoda. Az utcára került, az éjszakáit a Boszorkányszigeten lévő erdőben töltő fiatalember segítségére Fabó Gergő szegedi blogger, a Szeged Gasztro Könyve című kötet szerzője sietett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb