Szegedi Arcok

Napi szívszorító: Attila elvesztette állását, feleségét, majd az otthonát is… most a Boszorkányszigeten alszik

Erőteljes, sokkoló, sőt, szürreális hírekben gazdag napokon vagyunk túl, de a hét legszívszorítóbb sztorija csütörtök este futott be. Attila egyik napról a másikra elvesztette állását, a feleségét, majd a szüleit is. Az utcára került, jelenleg a Boszorkányszigeten lévő erdőben tölti az éjszakáit, napközben pedig munkát keres. Fabó Gergő szegedi blogger, a Szeged Gasztro Könyve című kötet szerzője véletlenül ismerte meg a férfit, majd úgy döntött: segít neki új életet kezdeni.

Fabó Gergő gasztroblogger és író egy nehéz helyzetbe került fiatalember segítségére siet. Attila az utcára került, jelenleg a Boszorkányszigeten lévő erdőben tölti az éjszakáit, napközben pedig munkát keres. Fotó: Index.hu.

Gergő Facebook-on közzé tett sorait változtatás nélkül közöljük.

Vigyázz, szívszorító történet jön…

“Tegnap délután a Kossuth Lajos sugárúton belefutottam egy emberbe, aki annyit kérdezett, hogy nem tudom e merre találja a nappali melegedőt. Szó szót követett és röviden megismertem Attila történetét. Nem rég vesztette el a feleségét, a szüleit, és április elsejével az állását is, Hódmezővásárhelyen dolgozott legutobb, de egész életében vendéglátózott. Nyáron járta az országot, próbált munkát keresni, majd egy hete visszaérkezett Szegedre, hátha talál valamit. Egy hete a Boszorkányszigeti erdőben alszik, már nagyon fázik de nem akarja magát elhagyni.

Volt a hajléktalanszállókon – elmondása szerint áldatlan állapotok vannak mindenhol – napközben járja a helyeket és munkát vagy szállást keres. Jól szituált, dolgozni akaró, de nagyon rossz körülményekbe keveredett emberről beszélünk.

Abban maradtunk tegnap, hogy megpróbálok segítséget keresni, tegnap egésznap bújtam az állásportálokat, meg a szegedi szociális lehetőségeket, de a Covid nem könnyíti meg a jelenlegi helyzetet. Napközben csak csak be tud húzódni valahova melegedni, de este 8-tól kész, vége, jön a “rémálom” ahogy ő fogalmaz. Át van fagyva és nem igazán ismerős Szegeden, de próbálkozik, megy minden nap lehetőségek után kutatva, de csak ide-oda küldözgetik.

Ma ismét találkoztam Vele és az Ő beleegyezésével írom ezt a posztot.Nem akarok hatásvadász lenni és ennek a bejegyzésnek nem is ez a lényege, de biztos tudunk segíteni valahogyan. Azt mondta, hogy annyi szörnyűség történt vele az elmúlt pár hónapban, hogy azt már nem viselné el, hogy a Karácsonyt is az utcán kelljen töltenie. Világ életében dolgozott és most sem akarja elhagyni magát, csak nem jut egyről a kettőre. Szóval első körben munkát és szállást keresünk Neki. Bármilyet! A legjobb olyan munka lenne, ami szállást is biztosít. Vendéglátásban dolgozott világ életében, B kategóriás jogsival rendelkezik. De bármilyen munkát elvállal. A másik és talán fontosabb dolog az egy szállás lenne, ahol meghúzhatja magát és le tudna tusolni és rendbe tudná magát tenni. Azt mondta, neki akár egy garázs is megfelelő lenne, csak ne az erdőben kelljen éjszakázni.Ezen kívül melegruhára van még szüksége, meg kajára, de ezeket én megpróbálom intézni neki folyamatosan. Ma több álláslehetőséget is felkerestem, amit meghirdettek interneten, de eddig semmi pozitív visszajelzés! Szóval, ha tudsz segíteni, kérlek jelezd! Igazából bármilyen segítség jól jön, akár egy info is, hogy merre induljunk el.”

Gergőt csütörtök este értük el telefonon, abban maradtunk vele, ha valaki felajánlja a segítségét, megadjuk a segítőkész blogger elérhetőségeit. Magyarán: ha segítenél, írj ránk privát Facebook üzenetben vagy e-mailben az [email protected]-n és összedrótolunk Gergővel.

Köszönjük, ha Te is megpróbálsz segíteni!

Boszorkánysziget fotók: Szabó Dávid, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb