Sport

Szoros háborúban lett második Kis Máté az ökölvívó OB-n, vásárhelyi bokszoló húzta be az első helyet

Szoros meccset hozott a 2021. évi Felnőtt Férfi Magyar Ökölvívóbajnokság szombati versenynapja, ahol a 80 kilós súlycsoportban a szegedi Kis Máté és a hódmezővásárhelyi Kovács Pál csapott össze egymással. Máté rengeteg felütést vitt be, a mérkőzést visszanézve komoly formában volt, a pontozóbírók azonban a vásárhelyi srácnak adták a meccset. Mint a szegedi klasszis edzője, Gál László értékelte, vitatható volt az eredmény.

EGY HÓNAPJA LÁZÁR JÁNOSSAL ÁLLT EGY RINGBEN, SZOMBATON A SZEGEDI KIS MÁTÉVAL

Megvan még a kereken egy hónappal ezelőtt (2021. november 19.) íródott, “Lázár János azt fontolgatja, hogy bokszleckéket vesz” című cikkünk? Kis Máté pont azzal a Kovács Pállal csapott össze tegnap este, akinek a szorítójában a fent említett politikus az ökölvívás alapjaival ismerkedett.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség azt írta a mérkőzés utáni összefoglalójában, hogy a Budapesti Honvédot képviselő – egyébként hódmezővásárhelyi – Kovács Pál nagy fejlődésen ment keresztül ebben az évben, a belgrádi világbajnokságon két győzelmet elért versenyző magabiztosan menetelt a félnehézsúlyú (80kg) döntőbe.

KŐKEMÉNY FINÁLÉ, VITATHATÓ EREDMÉNNYEL

Magabiztos fölénnyel hozta a Mészáros Ciprián elleni elődöntőt Gál László tanítványa, az ex-WBO interkontinentális bajnok szegedi Kis Máté. A szombat esti döntőben, a videót visszanézve mi – az utolsó menetet leszámítva – úgy saccoltuk, Máté lazán viszi a mérkőzést, azonban a pontozók Lázár János múltkori sparring-partnerét (na jó, nem volt az, ld. a cikk végén) látták jobbnak, így aztán őt hozták ki győztesnek, nomeg a 80 kilogrammos súlycsoport magyar bajnokának.

A meccset itt tudod visszanézni, Máté és Pali színvonalas bokszháborúja 2 óra 58 perckor indul:

“A mai mérkőzésen számunkra vitatható módon nem Máté kezét emelték fel. Büszkék vagyunk rád, szép volt Máté! Gratulálunk a bajnoknak!” – írta Facebook oldalán Gál László, míg Lázár János a vásárhelyi tehetségnek gratulált.

Fotók: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Extra infó: poén volt a cikkünkben írt sparring, Lázár János és Kovács Pál nem kesztyűztek, csak beszélgettek a ringben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb