Mindenmás

Megindult az ünnepi roham: pénteken is csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet

A kilépés gyorsítása érdekében a csütörtökhöz hasonlóan, 2021. december 24-én pénteken is csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, a dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében december 24-én 7 órától 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. A belépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják. Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében Szerbia vonatkozásában, választhatják a Tompa és Hercegszántó átkelőket is, melyek 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett a Bácsalmás, Bácsszentgyörgy, Tiszasziget, Kübekháza közúti átkelőket, ahol 7 órától 19 óráig tudnak átlépni, illetve az Ásotthalom közúti határátkelőhelyet, amely 7 órától 22 óráig fogadja az utasokat.

CSÜTÖRTÖKÖN TELJES KAPACITÁSSAL DOLGOZTAK

Csongrád-Csanád megye nyolc határátkelőhelyén csütörtökön, a teljes kiléptető kapacitást is meghaladva dolgoznak az útlevélkezelők az ünnepi időszakban megnövekedett forgalom lebonyolításán. A Röszke közúti határátkelőhely összes sávját, illetve a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely belépő sávjaiból is hármat, a kilépők használnak. Ezzel jelenleg a szerb és a román határszakaszon is 18-18, azaz összesen 36 sávon halad a kilépő forgalom az országból Csongrád-Csanád megyében. A cél, hogy mindenki a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban elérhesse úti célját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb