Szegedi ArcokVideo365

„A segítségnyújtás nagyon fontos, hogy az életünk része legyen” – Több mint 15 család karácsonyát varázsolta idén szebbé a szegedi “Fullanyuuuu” blog írója

A karácsonyban az a legcsodálatosabb, hogy ilyenkor mindenki egy kicsit kitárja a szívét, nyitottabb mások felé és ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá. Sajnos nagyon sok család él Szegeden és környékén nélkülözések között, akiknek jól jön egy kis támogatás, pár bátorító szó és az érzés, hogy nincsenek egyedül, van, aki figyel rájuk, és törődik velük. Suhai Niki, szegedi anyuka, a “Fullanyuuuu” blog elindítója és írója már második éve fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy szebbé varázsolja azoknak a gyerekeknek és családoknak az ünnepét, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

IDÉN MÁR 15 CSALÁDNAK VARÁZSOLTÁK SZEBBÉ A KARÁCSONYÁT

Interjúnkkor Nikivel az ajándékokkal roskadásig megpakolt raktárhelyiségnél találkoztunk. Volt ott minden, amire csak a gyerekeknek szüksége lehet: rengeteg játék, ruhák, lábbelik, csokoládék, tartós élelmiszerek. Mint megtudtuk, ezeket mind még karácsony előtt kiszállítják az érintetteknek. Niki elárulta, míg tavaly öt családnak varázsolták szebbé az ünnepét ajándékaikkal, addig idén már tizenöt otthonban lepték meg a gyerekeket, és még nincs vége.

NIKI RENGETEG LEVELET KAP A NEHÉZ SORSÚ CSALÁDOKTÓL

Másfél évvel ezelőtt a “Fullanyuuuu” blog azért indult, hogy a nehéz sorsú, bántalmazott nők és gyerekek hangja legyen. A személyes hangvételű, őszinte írások sokakat megragadtak és nagyon sok anyuka követte, osztotta meg érzéseit, tapasztalatait a blog hasábjain. Amikor pedig Niki úgy határozott, ennél sokkal többet szeretne tenni a bajba jutott családokért, követői egy emberként mögé álltak és segítették megvalósítani jótékonysági akcióját. Onnantól kezdve nem volt megállás: Niki rengeteg levelet kap, történetek, sorsok elevenednek meg az üzenetekben, s a szegedi anyuka időt és energiát nem sajnálva dolgozik azon, hogy minél több gyermeknek tegye boldoggá a karácsonyát, minél több mosolyt csaljon az arcokra.

NIKI ÖT GYERMEKÉVEL EGYÜTT KÖZÖSEN VISZI EL AZ AJÁNDÉKOKAT A CSALÁDOKNAK

Ebben a nemes feladatban pedig saját családja segíti Nikit: ilyenkor egy kicsit angyalbőrbe bújnak és öt gyermekével közösen viszik el az otthonokba az összegyűjtött ajándékokat. „Azt gondolom, hogy a szociális érzékenység, az tanulható és tanítható. Nagyon nagy szükség van rá, hogy az ifjúság megismerje azt, hogy a segítségnyújtás milyen fontos, és az életünk része kell, hogy legyen” – árulta el a szegedi anyuka.

Beszélgetésünket követően mi is útra keltünk Nikivel, aki egy négygyermekes szegedi családhoz tartott éppen annyi ajándékkal felpakolva, hogy az alig fért el az autó csomagtartójában. Az átadás örömteli perceit kameránkkal is megörökítettük, nézzétek meg ti is!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb