Mindenmás

Szökött fekete párduc csütörtökre: Ballószögön járt a nagymacska (frissítve)

Friss hírek érkeztek a fekete párducról, amit először Kiskunhalason, majd tegnap Kecskeméten és Ballószögön is láttak. Úgy tűnik, jelenleg is Ballószögön van a nagymacska, a rendőrség és a vadaskert munkatársai is keresik – írja a hiros.hu.

Tegnap még Kecskeméten, a Gábor Dénes utca környékén látták a feketepárducot, amely nemrég Kiskunhalason tűnt fel. A rendőrség több egységgel kereste az állatot. Később Ballószögön tűnt fel, úgy tűnik, most is ott tanyázik. Azt a hírt kapta a portál, hogy egy erdős-fás területen látták pihenni.

A RENDŐRÖK LEZÁRTÁK AZ ODA VEZETŐ UTAT

A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, lezárták az oda vezető utat, velük vannak a vadaskert szakemberei is, akik bementek az erdőbe a nagymacska után kutatva. Több szemtanúval is beszéltek, akik látták az állatot. Egyelőre egyikük se merte biztosan kijelenteni, hogy fekete párducról van szó. Annyi biztos, hogy a kereső csapat éles lőfegyverrel is felszerelkezett, hisz egyelőre nem tudják, mivel állnak szemben. Nem lehet tudni, támad-e az állat. Természetesen a legfőbb cél, hogy elaltassák, úgy fogják be, hisz a fekete párduc veszélyeztetett faj.

ESTE 22 ÓRAKOR MÉG LÁTTÁK A NAGYMACSKÁT

A portál egyébként egy szemtanú beszámolóját is közölte: “Éppen kocsival tartottunk hazafele amikor megláttuk tegnap este 22 óra magasságában, ahogy befordolunk a Zsiros dűlőre. Velünk szemben jött az út szélén.. elég nagy testű .. nem fél annyira… gyönyörű állat .. viszont utána bement egy erdős részre.” – írta az egyik olvasó.

FRISSÍTVE (16:11): NEM TALÁLTK MEG A PÁRDUCOT

A portál szerint 16 óra körül befejődött a keresés, sajnos nem találták meg az állatot, nyomokra sem bukkantak. Elvonultak a helyszínről a rendőrség és a vadaspark munkatársai.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb