Mindenmás

Halálos tűzeset történt Szentesen, karácsony második napján (frissítve)

Karácsony második napján délben gyulladt ki egy romos ház Szentes külterületén, a tető beszakadt, a tűzoltók egy órán át küzdöttek a lángokkal. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy szétégett gázpalackot is találtak – tudtuk meg Varga-Kiss Kitti tűzoltó századostól, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől. 

Fél egykor érkezett a jelzés, amely szerint Szentes külterületén, Nagyhegyen kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos kis ház. Két járművel hét tűzoltó négy perc alatt a helyszínre ért, ekkorra már teljes egészében égett az épület. A kis ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy szétégett gázpalackot is találtak a tűzoltók.  

A katasztrófavédelem a tűzeset keletkezési körülményeit vizsgálja. 

A legtöbb tragédiával végződő tűz során egyedül élő idős emberek vesztik életüket. A katasztrófavédelem arra kér, figyeljünk oda egyedül élő idős hozzátartozóinkra és szerezzünk be nekik egy füstérzékelőt. Egy füstérzékelő a hangos sípolásával a tűz keletkezésének elején jelez, amikor van idő cselekedni, kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

FRISSÍTVE: HÁROM HALÁLOS TŰZESET IS TÖRTÉNT KARÁCSONY MÁSODIK NAPJÁN

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentesi mellett további két halálos kimenetelű tűzeset is történt ma,

  • az egyik Vecsésen,
  • a másik pedig Miskolcon.

Vasárnap délelőtt fél tizenkettőkor a rendőrség jelezte, hogy egy vecsési, Ady Endre utcai családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A helyszínen tűz már nem volt, de nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott – írták.

Negyedórával a szentesi tragédiát követően érkezett jelzés a tűzoltóknak arról, hogy Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában, ahol egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren, egy holttestet találtak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb