Szegedi Arcok

Szeged365 Karácsony: tegyük félre a telefonunkat és foglalkozzunk csak a családdal – exkluzív interjú Márton Anitával

Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnok ezüstérmes szegedi súlylökő életében különösen fontos az idei ünnep, hiszen kislánya, Luca számára ez az első karácsony. Ahogy interjúnk során elmondta a sportoló, ez az a pár nap az évben, amikor családja körében pihenhet. Ma délután azonban már készülődnie kell, hiszen holnap reggel edzőtáborba indul.

LUCA ÉRKEZÉSÉVEL VISSZATÉRNEK A RÉGI HAGYOMÁNYOK A KARÁCSONY ÜNNEPÉBE

Anita elmondta, az elmúlt két és fél nap 100%-osan csak a családról szólt. Jókat ettek együtt: nem hiányozhatott az ünnepi asztalról a halászlé, a sült hal és természetesen az olimpikon kedvence, a mákos bejgli sem. Ilyenkor a hagyomány szerint együtt társasozik, kártyázik a rokonság, a lényeg, hogy hasznos időt töltsenek együtt. Anita azt is elárulta számunkra, hogy mivel korábban nem volt kisgyermek a családban, nem volt szokás náluk az ajándékozás sem, most viszont, hogy Luca is velük ünnepel, nagyon odafigyelnek a régi tradíciók őrzésére, felelevenítésére, és így bőven kerül meglepetés a kislánynak a fa alá.

MÁRTON ANITA ÜZENETE A SZEGED365 OLVASÓINAK

“Használjuk ki ezt a pár napot, legyünk a családunkkal, hiszen végre kicsit megállhatunk, nem kell rohannunk sehová. Tegyük félre a tévét, a telefont és a munkát, hiszen ezek mind megvárnak az ünnepek után is” – fogalmazott Márton Anita.

Hallgasd meg teljes interjúnkat az olimpikonnal, amelyben karácsonyról, szilveszterről és edzésről mesél nekünk!

A fotót köszönjük Márton Anitának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb