Szegedi Arcok

Hajléktalanok raboltak ki egy töltésen sétáló szegedi nőt Karácsony előtt

A földre teperték, lefogták, kitépték a fülbevalóit, elvették a gyűrűjét és még a nála lévő ajándékokat is – a megdöbbentő eset Szegeden történt, az egyik garázssor melletti töltésen, csütörtök este 6-kor. Az elkövető két hajléktalan, az áldozat egy szegedi nő. Az előbbiek már letartóztatásban vannak, azonban ma reggel éppen azért fellebbeztek, hogy szabadlábon védekezhessenek…

A továbbiakban a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményét idézzük:

A megalapozott gyanú szerint a közeli erdőben lakó gyanúsítottak csütörtök este 6 óra körül sétáltak Szegeden az egyik garázssor melletti töltésen, amikor szembe találkoztak és beszélgetést kezdeményeztek a hazafelé tartó sértettel. A beszélgetés során az egyik férfi a nő mögé került és nyakát két kézzel átkarolva földre vitte a sértettet, majd teljes testével ráfeküdt. Ezt követően a sértett ellenállása és segítségért kiabálása ellenére gyanúsítottak kivették a nő két arany fülbevalóját. A sértett a kezét ökölbe szorítva megpróbálta megakadályozni, hogy a gyűrűjét is elvegyék, azonban a férfiak a kezét szétfeszítve azt is eltulajdonították tőle. A rablók mindeközben a sértett száját kesztyűvel befogták és elvették tőle a nála levő ajándékokkal teli táskát is, majd a helyszínről elszaladtak. A két gyanúsított a sértettnek mintegy 200 ezer forint kárt okozott.

A nő a bűncselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el és kabátja is szétszakadt.

A társtettességben elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a két gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítványnak mindkét gyanúsított esetében a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte letartóztatásukat. A bíróság végzései nem véglegesek, azokkal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb