Mindenmás

Megfagytak a felsővezetékek Szegeden, késések a tömegközlekedésben

“A Zrínyi utcában áll egymás mellett 2 db Pesa, mögöttük tram-train is, de nem tudnak menni annyira lefagyott a vezeték” – írta az egyik felhasználó reggel 7-kor a Szegedi Közlekedési Társaság Facebook oldalán. A jelenség nem csak az említett szakaszon fordulhat elő, mint a cég közleményében írta, az ónos eső miatt késések várhatóak a szegedi közösségi közlekedésben.

KIADTÁK A PIROS RIASZTÁST, HA LEHET, HAGYD OTTHON AZ AUTÓT

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban kiadta az ország területére kiadott figyelmeztetéseket, ezek szerint 11 megyében van érvényben első, másod, vagy harmadfokú figyelmeztetés, havazás és ónos eső miatt. Csongrád-Csanádban, Békésben és Bács-Kiskun megyében a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 mm-t is.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak – fűzte hozzá, kiemelve: piros riasztás esetén az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak.

A Szeged365 Társalgó Facebook csoportba többek között az alábbi beszámolók érkeztek ma reggel (a teljesség igénye nélkül):

  • Hajnalka: Rókusról az Árkádig vizes-latyakos a kisebb utcákban is, de járható, az Árkád fenti, 2. emeleti parkolójába a feljáró enyhén jeges, ott csak óvatosan felfelé, lefelé pedig a ráforduló kanyar kásás, nagyon csúszik, de a rámpa már száraz, szépen le lehet jönni.
  • Roland: Totál jégpáncel mindenütt!
  • János: Domaszék-Szeged Sportuszoda, vizes, kásás út, nem mondanám, hogy csúszott. 22 perc alatt ide értem. Forgalom gyér, még a belvárosban is.
  • Rita: Az utak jól járhatóak, fel vannak sózva. A mellékutcákban azért óvatosan. A járdák azért még csúsznak, főleg a Felső-Tisza parton.
  • Krisztián: Baktó-Belváros ok. A kis utcák itt-ott csúszósak de nem vészes. Egy viszont nagyon fontos! Mindenki takarítsa le az autót mielőtt elindul. Rengeteg olyat láttam, aki még a szélvédőn is csak egy “lőrést” kapart csak le. Visszapillantó tükrökről nem is beszélve.
  • Sándor: A fákat kerülni.. több ág le van tőrve a jég súlya alatt. Ne pakoljunk fa alá…
  • Carlo: Kálvária jég…azt keresztező utcák járdák jég!

Még több beszámolót IDE kattintva találsz!

KÉSÉSEK VÁRHATÓAK A SZEGEDI TÖMEGKÖZLEKEDÉSBEN

“Tisztelt Utasaink! Felhívjuk figyelmüket, hogy az időjárás előrejelzés szerint komolyabb ónos eső várható az éjszaka, ami a reggeli járatainkat befolyásolhatja” – írta Facebook oldalán tegnap este az SZKT, a jóslat sajnos bejött, a cikkünk bevezetőjében idézett “élménybeszámoló” mellett több Szeged365 olvasó is kisebb késésekről számolt be kora reggel.

Beszédes az alábbi fotó (via SZKT Facebook – Kovács Zoltán Gábor), így néz ki az említett szakasz felsővezetéke:

FRISSÍTVE: BEÜTÖTT A KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ

A helyzet nem javult késő délelőttig, sőt, a helyzet alapos kalamajkát okozott a városban.

  • A Szegedi Környezetgazdálkodás 75 fővel és 24 géppel sózza az utakat és járdákat,
  • a Szegedi Közlekedési Társaság ideiglenes menetrendet vezetett be,
  • a tram-train nem jön be a belvárosba,
  • Szeged365 Társalgó és Szeged365 Carlife csoportokban megjelent beszámolók alapján pedig itt-ott életveszélyesen csúsznak a járdák, a Belvárosi híd speciel ma délelőtt járhatatlan volt gyalogosan.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb