Mindenmás

Napi pakk: Szegeden és környékén ismét piros figyelmeztetés lép érvénybe az ónos esőzés miatt, ma van Gérard Depardieu szülinapja

Véget ért a három napos ünnepi maraton és kezdetét vette 2021 utolsó hete. Sajnos úgy néz ki, az ónos esőtől nem szabadulunk még meg Szegeden és környékén, ezért vezessetek ma különösen óvatosan, ha útra keltek! Főzz egy forró kávét, és kezd a hétfőt a Szeged365-tel, meghoztuk a legfrissebb infókat a mai napról!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves János, Lázár, és Teodor nevű Olvasójának!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 785 éve Julianus domonkos szerzetes hazaérkezett, miután magyarokat talált a Volga vidékén. Utazása során megtalálta a keleti magyarok egy csoportját a Volga-vidéki Magna Hungariában.
  • 450 éve született Johannes Kepler német csillagász, aki csillagászati távcsövet épített és leírta a bolygók mozgását.
  • 199 éve jött világra Louis Pasteur, francia kémikus és mikrobiológus.
  • 120 éve látta meg a napvilágot Marlene Dietrich amerikai színésznő, énekesnő, A kék angyal és a Shanghai Express sztárja.
  • 106 éve megszületett Zsengellér Gyula válogatott labdarúgó.  A magyar válogatott 1938-as világbajnoki szereplésekor vált ismertté, ő lett a torna második legtöbb gólt szerző játékosa, a brazil Leonidas mögött.
  • 92 éve született Udvardi Erzsébet, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festő.
  • 73. születésnapját ünnepli Gérard Depardieu francia színész, az 1492 – A paradicsom meghódítása, A vasálarcos, a Pofa be! és az Asterix és Obelix szereplője. Emlékezetes, hogy a Szegedi Szabadtéri színpadán is fellépett 2014-ben.

INTENZÍV ÓNOS ESŐRE SZÁMÍTHATUNK HÉTFŐN IS

Ónos eső burkolta jégpáncélba Szegedet és környékét karácsony másnapjára. Ez a csapadékzóna alig hogy távozik, már érkezik is a következő az esti órákban délnyugat felől, és ki is tart hétfőig, írta az Időkép.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb