Mindenmás

Trolivezetékre, autókra és egy családi házra is zuhant faág az ónos eső miatt: reggel 8 óta 100 alkalommal riasztották a tűzoltókat a megyénkben (frissítve)

Nem kis felfordulást okozott az ónos eső Szegeden és a környéken. Az ORFK közleménye szerint többször kérték a tűzoltók segítségét egyebek mellett Szegeden és térségében. Mint írják, városunkban reggel 8 és délelőtt 11 óra között több mint 40-szer riasztották a tűzoltókat, jellemzően útra, járdára, villamosvezetékre dőlt fák, letört ágak miatt.

A Lugas utcában egy 40 centiméter széles, 10 méteres faág szakadt le és esett a trolivezetékre. Előfordult az is, hogy autóra zuhant egy faág, vagy családi házra dőlt egy fa. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Csongrád-Csanád megyében mára harmadfokú riasztás van érvényben.

FRISSÍTVE (14:05): MÁR TÖBB MINT 100 HELYSZÍNRE RIASZTOTTÁK A TŰZOLTÓKAT

Hétfőn kora délutánig már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat Csongrád-Csanád megyében az ónos eső miatt – közölte a Katasztrófavdelem közösségi oldalán. A fák nem bírják a rájuk nehezedő jég súlyát, ezért ágak törnek le, egész fák dőlnek ki. Van, ahol autóra, elektromos vezetékre, házra dőltek a letört ágak. A legtöbb ilyen beavatkozásra Szegeden és Hódmezővásárhelyen volt szükség.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb